Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2012,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

alpsko smučanje slalom Mitja Valenčič Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Sobota, 18. 2. 2012, 20.11

7 let, 12 mesecev

Hirscher osvojil Bansko, Skube 24.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstrijec Marcel Hirscher je po sobotnem veleslalomu, dobil še slalom za svetovni pokal v Bolgariji. Drugo mesto je osvojil Šved Andre Myhrer, tretje pa Italijan Stefano Gross. Matic Skube je bil 24.

Avstrijca Maria Matta so nekaj minut po koncu slaloma za svetovni pokal v Banskem diskvalificirali. Matt je bil na drugem mestu, zato je na tretjo stopničko stopil nato Italijan Stefano Gross.

V prvi vožnji sta nastopila še Mitja Valenčič, ki je s štartno številko 17 že pri drugih vratih zdrsnil na bok, se odpeljal mimo naslednjih vrat in odstopil, in Miha Kürner, ki je bil za finalni nastop prepočasen in je končal na 35. mestu.

Skube, ki je točke v Banskem osvojil tudi v lanski sezoni, je v drugo vozil zelo previdno in si prismučal zaostanek +2,11 sekunde za takrat vodilnim američanom Nolanom Kasperejem. Na koncu je to zadostovalo za 24. mesto. Skube je do točk v Banskem prišel že lani, ko je tekmo končal na 19. mestu, za Škofjeločana pa so to prve letošnje točke.

V slalomskem skupnem seštevku še vedno vodi Kostelić (595 točk), ki zaradi poškodbe kolena ni nastopil, a se mu je Hirscher s peto slalomsko zmago v sezoni, skupno pa osmo, približal na 35 točk zaostanka. Najvišje uvrščeni slovenski slalomist je Valenčič na 17. mestu s 138 točkami, Skube pa je z današnjo uvrstitvijo prišel do sedmih točk in je na 49. mestu. V boju za veliki kristalni globus je na na vrhu še vedno Kostelić, z dvema zmaga ta konec tedna pa se mu je močno približal Hirscher. Tretji je Švicar Beat Feuz. Andrej Šporn je v skupni razvrstitvi na 44. mestu (155 točk), Valenčič pa je s 138 točkami 51.

S postavitvijo na prvi progi se najbolj spopadel Hirscher, ki je imel pred Myhrerjem šest stotink prednosti, Nemec Felix Neureuther pa je na tretjem mestu zaostajal desetinko. Četrti je bil Matt, ki je zaostal 0,45 sekunde. Druga vožnja v Banskem je potekala ob dobrih pogojih. Skube je nastopil sedmi po vrsti in kmalu po startu zašel v težave, iz katerih pa se je nato dobro rešil. Nadaljeval je zanesljivo, brez večjih napak, a v cilj prišel s takrat petim časom, a nato spet pridobil z napakami tekmecev. Na koncu sta se na vrhu znašla dva Avstrijca. Hirscher je uspel ubraniti prednost iz prve vožnje, z odličnim smučanjem pa se je na drugo mesto povzpel Matt, ki so ga nato diskvalificirali, na stopničke pa sta tako stopila še Myhrer in Gross.

Skube: Drugi tek ni bil dober

"Prvi tek je bil v redu, bil je tak kot smo si želeli. Pripeljal ga je do 24. mesta. Drugi tek pa ni bil dober. Na vrhu ga je potegnilo iz ravnotežja, potem pa je praktično trdo peljal do konca, smučka nikakor ni stekla. Bila je priložnost, da naredi dober rezultat, ampak v redu, točke so tu, gremo naprej, nimamo kaj drugega," je o vožnji Skubeta povedal slovenski trener Marko Jurjec o nastopu Kürnerja pa dodal: "Škoda je Mihe, ker je nekako zdržal skoraj do konca, na koncu pa mu je zgleda popustila zbranost. Ko je videl cilj je hotel še nekaj dodati, mogoče ni imel občutka, da je šel tako hitro kot je res šel. To je značilno zanj, da se mu to dogaja, kar je velika škoda."

Moška karavana se seli v Moskvo, kjer bo že v torek paralelni slalom.

Ne spreglejte