Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
17.05

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Dokl Teja Gregorin biatlon

Sobota, 5. 4. 2014, 17.05

3 leta, 4 mesece

Gregorinovi še en državni naslov, odsotnost Faka in Bauerja izkoristil Dokl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teja Gregorin in Peter Dokl sta si v članski konkurenci na Pokljuki priborila naslova državnih biatlonskih prvakov v super šprintu.

Biatlonke in biatlonci so se na Pokljuki še zadnjič v sezoni 2013/14 pomerili na tekmi državnega prvenstva in pokala Comita. V deževnem vremenu je atraktivna tekma v super šprintu v članskih kategorijah pripadla Teji Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Petru Doklu (SK Ihan).

Super šprint je format biatlonske tekme, ki ga poznajo tudi pravila Mednarodne biatlonske zveze (IBU), vendar ga je vodstvo tekmovanja tokrat nekoliko prilagodilo številu prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev. Vsi so namreč tekli isto razdaljo (5 km), štirikrat streljali in za vsako zgrešeno tarčo pretekli 50-metrski kazenski krog. Štart je bil za vse skupinski. Gregorinova je zgrešila dve tarči (0,0,1,1) in zmagala pred reprezentančno kolegico Andrejo Mali (ŠD Malisvet; 0,2,0,1) ter Urško Poje (SK Loška dolina; 4,2,1,2). Anja Eržen, ki je bila v preteklih dneh operirana na mandljih, ni nastopila.

Pri članih je bil Peter Dokl (1,1,1,0) hitrejši in natančnejši od Mihe Dovžana (ŠD Gorje; 2,1,3,0) na drugem mestu. Na tretji stopnički se jima je pridružil Lenart Oblak (SK Brdo), ki je petkrat obkrožil kazenski krog (0,2,2,1). Jakov Fak in Klemen Bauer nista nastopila, saj se je slednji udeležil posebne vzdržljivostne preizkušnje na Grenlandiji, Fak pa danes nastopa na ekshibicijski tekmi prvakov v Moskvi.

V posebni razvrstitvi mladink je zmagala Urška Poje (SK Loška dolina), ki je premagala drugo uvrščeno Nino Zadravec (TSK Triglav Kranj; 2,4,2,1) in Tino Mlakar (SK Loška dolina; 1,0,3,4) na tretjem mestu. Pri mladincih je bil najuspešnejši Nace Žnidaršič (SK Loška Kolina; 2,0,1,2). Za njim sta zaostala Luka Plahuta (SD Bohinj; 2,2,4,1) in Rok Kenda (ŠD Gorje; 1,1,3,3) na drugem oziroma tretjem mestu.

Ne spreglejte