Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2013,
14.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darja Domračeva Soči Teja Gregorin

Četrtek, 7. 3. 2013, 14.29

7 let, 12 mesecev

Gregorinova v Sočiju deseta, Domračeva prekinila niz Bergerjeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Beloruska biatlonka Darja Domračeva je bila najboljša na 15-kilometrski tekmi svetovnega pokala v Sočiju, kjer bodo prihodnje leto zimske olimpijske igre. Teja Gregorin med najboljših deset.

Biatlonsko olimpijsko generalko je v ruskem Sočiju na ženski posamični 15-kilometrski preizkušnji osvojila Belorusinja Darja Domračeva. Teja Gregorin se je znova uvrstila v najboljšo deseterico, Andreja Mali pa je z 21. mestom osvojila točke svetovnega pokala. Kljub trem zgrešenim tarčam (0,2,0,1) se je Gregorinova z zelo dobro tekaško predstavo zavihtela na 10. mesto: "Ne morem stopiti iz deseterice, napredovati pa tudi ne morem," se je najprej pošalila najboljša slovenska biatlonka. "Proge so resnično zelo težke in brez prave tekaške forme nimaš tukaj kaj početi. Na srečo sem sama v dobri kondiciji, nekoliko pa še šepa strelska forma, zato danes tudi tri dodatne minute. Ker napake niso bile velike, bo morda že na naslednjih tekmah boljše. Leže sem raje streljala nekoliko bolj počasi in zanesljivo, stoje pa je še vedno prisoten strah, ker se zavedam, da mi v zadnjem času ne gre povsem po željah. Prizorišče pa mi je že sedaj zelo všeč, lepo urejeno in upam, da ga bom zapustila s prijetnimi spomini," je še dodala Gregorinova, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala napredovala na 13. mesto.

Velepec: Sneg v Sočiju je zelo nenavaden

Tudi Andreji Mali je uspel zelo soliden nastop, s katerim se je desetič v letošnji sezoni uvrstila med prejemnice točk svetovnega pokala. Zgrešila je le eno tarčo na zadnjem strelskem postanku. "Možno bi bilo streljati tudi brez napake, vendar sem se v zadnjem položaju stoje slabo postavila. Smučka mi je zdrsela, morala sem se prestaviti in strel je šel mimo. Vedela sem, da lahko le z dobrim streljanjem prikažem dober rezultat, ker je tekaško potrebno biti tukaj res vrhunsko pripravljen. Še ene osvojene točke, s čimer pa sem tudi zadovoljna," je bil komentar Malijeve. "Lahko smo kar zadovoljni, čeprav spet lahko ugotovim, da bi Gregorinova že z eno zadeto tarčo več lahko konkurirala za cvetlično podelitev, še s kakšno več pa tudi za uvrstitev na vrh. Prikazala je zelo dober tek, s tempom kot smo ga planirali in za kakršnega sva se tudi dogovorila. Vzponi na progi so res zelo strmi, vendar ne prestrmi zanjo, kar je dober obet tudi za olimpijske tekme. Pohvala gre tudi Malijevi za osvojene nove točke. Sneg je zelo nenavaden, na posameznih delih proge tudi zelo različen, kar pa so znali naši serviserji obrniti nam v prid in pripraviti zelo dobre smuči za obe tekmovalki. Tudi strelišče je lahko kar precej vetrovno, zato je potrebno paziti na vsakem strelskem postanku. Zaenkrat smo s celotno ureditvijo bodočega olimpijskega prizorišča zadovoljni, čeprav nekatera gradbena dela še potekajo. Logistika funkcionira odlično, namestitev je dobra, le prehrana je šibka točka organizatorjev, na kar pa opozarjajo prav vse reprezentance," je strnil prva opažanja glavni trener Uroš Velepec.

Belorusinja Domračeva je kljub dvema dvema minutama pribitka zaradi zgrešenih tarč (0,0,0,2) premočno prehitela vse tekmice. Na drugem mestu je z zaostankom 34,6 sekunde končala tekmo domača biatlonka Olga Zajceva, ki je zadela vseh dvajset tarč. S tretjim mestom pa se je morala zadovoljiti zmagovalka letošnjega svetovnega pokala, Norvežanka Tora Berger (0,1,0,0). Moška posamična 20-kilometrska tekma bo na vrsti ob 15.30 uri po srednjeevropskem času.

Ne spreglejte