SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gregorinova in Bauer prvaka v skupinskem štartu

1

termometer

Teja Gregorin v ženski in Klemen Bauer v moški konkurenci sta postala biatlonska državna prvaka na tekmi s skupinskim startom na Pokljuki.

Teja Gregorin je na 12,5 km dolgi progi za 7,4 sekunde prehitela Andrejo Mali, Klemen Bauer pa je po 15 kilometrih za seboj pustil Janeza Mariča (+38,9) in Jakova Faka (+42,4). Ihanec si je odločilno prednost zagotovil šele po zadnjem strelskem postanku, ko je zadel vse tarče (0, 2, 1, 0), vendar sta mu na progi še vedno dihala za ovratnik reprezentančna kolega Marič in Fak, ki sta osvojila drugo (1, 0, 1, 2) in tretje mesto. Čeprav je mladi Simon Kočevar (Kovinoplastika Lož) še po zadnjem streljanju stoje (0, 0, 1, 0) zapuščal strelišče kot tretji, je moral priznati tekaško premoč izkušenejšima kolegoma, a si je izboril vozovnico za naslednje tekme svetovnega pokala, ki sledijo po novoletnih praznikih v Oberhofu.

"Prizadeval sem si predvsem za čim manj zgrešenih tarč in mislim, da sem danes po tistih neposrečenih nastopih na svetovnem pokalu pokazal, da tisto ni bil realen odsev treningov in priprav preko celega leta. Tako kot sem streljal na tekmi, ponavadi streljam tudi na treningih in čas je že, da to čim večkrat ponovim tudi na tekmah najvišje ravni," je bil prvi komentar Klemena Bauerja. "Po zadnji tekmi v Hochfilznu, ki je bila zame prava nočna mora, sem poskušal čim bolj odklopiti glavo, vzel sem si čas za razmislek, naredil tri zelo kakovostne treninge in v tednu po novem letu pričakujem, da se forma še nekoliko vzpne. S takšnimi predstavami, kot je bila danes, pa si lahko obetam tudi zelo solidne nastope na svetovnem pokalu."

V precej bolj okrnjeni ženski konkurenci si je Teja Gregorin kljub 100-odsotnemu strelskemu izkupičku Andreje Mali in trem obiskom kazenskega kroga (1, 0, 1, 1) zagotovila prvi letošnji naslov. Malijevi je še po zadnjem streljanju (0, 0, 0, 0) kazalo na zmago, vendar je Gregorinova prikazala premoč na zadnjih 2,5 kilometra proge. Ti dve tekmovalki sta sicer tudi edini dokončali tekmo članic. "Po tednu odmora še ne morem biti povsem zadovoljna in tudi pričakovati še ni bilo možno velikega preskoka na ravni forme. Imela sem enakomeren in dokaj visok tekaški tempo preko cele tekme in v naslednjih dneh nadaljujem normalne treninge, saj se lahko pripravljenost le še dvigne do prvih tekem v Oberhofu. Za streljanje sem kar malo razočarana, ker sem zgrešile vse zadnje, pete tarče, kar je že bila moja težava. Na začetku sezone so bili moji cilji zelo visoki, v tem trenutku pa bom morala biti zadovoljna tudi z uvrstitvami med petnajsterico na tekmah svetovnega pokala. Počasi pa se mora tudi to dvigniti in bo treba stopnjevati uvrstitve."

Biatlonci bodo do konca leta trenirali na Pokljuki, preživeli novoletne praznike doma, nato pa se že druega januarja odpravili v nemški Oberhof, kjer jih bodo pričakale štafetne in sprinterske tekme ter prve tekme sezone s skupinskim startom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin