Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 9. 2022,
17.12

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Pawel Wasek smučarski skoki Ren Nikaido

Sobota, 17. 9. 2022, 17.12

1 leto, 7 mesecev

rasnov, grand prix, smučarski skoki, moški, posamična tekma in super ekipna tekma

Japonec ob debiju do zmage, Prevc in Vitez del premierne super ekipne tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

smučarski skoki, rasnov, gradn prix, Ren Nikaido | Ren Nikaido je ob debiju na poletni nagradi ugnal vso konkurenco. | Foto Sportida

Ren Nikaido je ob debiju na poletni nagradi ugnal vso konkurenco.

Foto: Sportida

Japonski smučarski skakalec Ren Nikaido je ob debiju na poletnih velikih nagradah v Rasnovu ugnal vso konkurenco, na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Poljak Pawel Wasek in Bolgar Vladimir Zografski. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil na 14. mestu Peter Prevc. Pred posamično tekmo so izvedli super ekipno tekmo, na kateri sta slavila Avstrijca Daniel Tschofenig in Manuel Fettner, Prevc je bil v paru s Patrikom Vitezom šesti.

Rasnov smučarski skoki, grand prix, Urša Bogataj, Nika Prevc
Sportal Urša Bogataj potrdila skupno zmago, Nika Prevc prvič na stopničkah

Po posamični tekmi grand prixa v Rasnovu so v Romuniji tekmovali tudi smučarski skakalci. Največ zadovoljstva je bilo v japonskem taboru. Debitant na tej ravni tekmovanja Ren Nikaido je v finalu s skokom, dolgim 96 metrov, z drugega mesta napredoval na prvo in vknjižil premierno zmago. Za slabo točko je prehitel drugega Poljaka Pawla Waska, na tretjem je pristal vodilni po polovici Bolgar Vladimir Zografski.

Slovenci tudi tokrat niso nastopali v najmočnejši zasedbi, iz A-reprezentance je bil na tekmi prisoten le Peter Prevc. Po prvi seriji je zasedal 21. mesto, v drugi pa napredoval na 14. Tudi preostala slovenska predstavnika sta v finalu napredovala, Patrik Vitez z 28. na 23., Jernej Presečnik pa z 29. na 24. mesto.

Peter Prevc je bil na 14. mestu najvišje uvrščeni Slovenec. | Foto: Sportida Peter Prevc je bil na 14. mestu najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: Sportida

Nika Križnar
Sportal Nika Križnar utrpela poškodbo gležnja

Avstrijska zmaga na super ekipni premierni tekmi

Še pred posamično tekmo je Rasnov gostil nov format tekmovanja v smučarskih skokih, super ekipno tekmo, na kateri dva tekmovalca v treh serijah zastopata barve svoje države. 

Avstrijska naveza Daniel Tschofenig in Manuel Fettner je slavila na super ekipni tekmi. | Foto: Sportida Avstrijska naveza Daniel Tschofenig in Manuel Fettner je slavila na super ekipni tekmi. Foto: Sportida

Na startnem seznamu je bilo 13 reprezentanc, pravila so taka, da se v drugo serijo uvrsti 12 ekip, v tretjo, finalno pa najboljših osem. Slovenijo sta na premierni tovrstni preizkušnji zastopala Vitez in Prevc. Zasedla sta šesto mesto. Slavila sta Avstrijca Daniel Tschofenig in Manuel Fettner, druga sta bila Poljaka Wasek in Stefan Hula, tretja pa Japonca Reruhi Šimizu in Nikaido. 

"Danes sem imel s svojimi skoki nekaj težav skozi ves dan. Nisem našel skoka, ki bi me odnesel. Na srečo je na posamični tekmi zadnji skok uspel, kar vliva nekaj motivacije za jutrišnjo tekmo," je po koncu sobotnih nastopov dejal Prevc.

V nedeljo bo na sporedu še tekma mešanih parov.

Poletna velika nagrada, posamična tekma, Rasnov

1. Ren Nikaido (93,5/96 metrov) - 253,4 točke
2. Pawel Wasek (96/99,5) - 252,5
3. Vladimir Zografski (100/91) - 250,2
...
14. Peter Prevc (90/94) - 224,9
...
23. Patrik Vitez (87/91) - 213,1
24. Jernej Presečnik (84,5/87,5) - 207,1

...

Ne spreglejte