Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 2. 2015,
8.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc poleti Vikersund rumena majica

Četrtek, 12. 2. 2015, 8.30

7 let, 12 mesecev

Goran Janus odpeljal skakalce uživat

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši skakalci bodo ta konec tedna doživeli rahlo spremembo, saj bodo 120-metrske skakalnice zamenjali za letalnico v Vikersundu. Slovenci imamo spet veliko železja v ognju.

Slovensko zastopstvo bo v Vikersundu štelo sedem skakalcev. Peter Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan imajo nastop na sobotni tekmi že zagotovljen, saj so se na prvi letalni preizkušnji na Kulmu uvrstili med najboljših deset. Tepeš je bil tretji, Prevc četrti in Damjan sedmi.

Zato pa bo morala v petkovih kvalifikacijah dobro poleteti preostala četverica. Med njimi je tudi naš odličen letalec Robert Kranjec, ki se je leta 2012 v Vikersundu veselil naslova svetovnega prvaka v poletih, leto dni pozneje pa še zmagal na tekmi za svetovni pokal. Ob njem bodo skozi kvalifikacijsko sito skušali najti pot še Nejc Dežman, Tomaž Naglič in Anže Semenič.

"Gremo uživati tako skakalci kot trenerji. Prihajamo na domač teren, čeprav bomo tekmovali na Norveškem. Imamo dobre letalce," je pred odhodom dejal glavni trener Goran Janus.

Prevc, Tepeš in Kranjec so tisti osrednji akterji, ki se najbolje znajdejo na letalnicah, Damjan pa je s sedmim mestom na Kulmu prav tako dokazal, da rad leti daleč. "Ti trije, ki že imajo zagotovljen nastop na tekmi, bodo imeli nekoliko lažje delo, saj bodo lahko petkove kvalifikacije izkoristili za trening. Posledično lažje prespiš letalnico. A smo se lahko v sezoni že večkrat prepričali, da zaradi težav z vetrom ves program izpeljejo naslednji dan, ko je tekma," je še dodal Janus, ki o rezultatskih ciljih ne želi govoriti.

Jasno je, da ga zanimajo tiste najvišje uvrstitve, saj ima na letalnicah vedno dovolj železja v ognju. Tudi tokrat jih bo imel, povrhu vsega pa bodo manjkali številni najboljši skakalci iz svetovnega pokala. Na Norveškem ne bo nastopil niti vodilni v skupnem seštevku Stefan Kraft, kar pomeni, da bo lahko Prevc, ki za njim zaostaja za 58 točk, Vikersund zapuščal oblečen v rumeno majico.

Bo pa Vikersund zadnja postojanka svetovnega pokala, preden se bo celotna pozornost usmerila proti nordijskemu svetovnemu prvenstvu v Falunu.

Ne spreglejte