Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
18. 11. 2015,
15.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus Robert Kranjec Jurij Tepeš Nejc Dežman Anže Lanišek Anže Lanišek Domen Prevc

Sreda, 18. 11. 2015, 15.13

6 let, 7 mesecev

Goran Janus odločen, letvico jim je postavil višje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odštevanje do nove sezone smučarskih skokov se nadaljuje. Peter Prevc in druščina bosta prvič skočila v zrak v petek v Klingenthalu, trener Goran Janus pa je skakalcem za vso zimo naložil več bremena.

Pretekla sezona se je za slovenske skoke končala s pozitivnim predznakom. Naši orli sicer niso osvojili medalje na svetovnem prvenstvu v Falunu, so pa zato dobro skakali v svetovnem pokalu. Peter Prevc je bil paradni konj naše skakalne falange. Med novoletno turnejo se je spogledoval z nazivom kralj štirih skakalnic in na koncu pristal na skupnem tretjem mestu, kar je zanj najboljša uvrstitev.

V Vikersundu je bil en dan lastnik svetovnega rekorda v poletih. Po Jožetu Šlibarju je postal drugi Slovenec, ki mu je uspel ta podvig. Poneslo ga je kar 250 metrov in kot prvi Zemljan se je vpisal v klub 250. Naslednji dan je njegovo znamko z 251,5 metra popravil Norvežan Anders Fannemel.

Najstarejši od bratov Prevc je bil po koncu sezone najboljši v skupni razvrstitvi v poletih, sreča pa se je poigrala z njim v boju za veliki kristalni globus, saj je pokal kljub enakemu številu točk, a z več zmagami visoko v zrak dvignil Nemec Severin Freund.

Janus jim je postavil višje cilje, spet bomo videli bratski tandem Prevc

Za preporod slovenskih skokov, ki se je začel leta 2011, moramo s prstom pokazati na Gorana Janusa. In ker naši skakalci iz leta v leto napredujejo, jim je glavni trener za novo sezono postavil višje cilje in jim naložil nekaj dodatnega bremena.

Na svetovnem prvenstvu v poletih v Kulmu bi se rad razveselil tako posamične kakor tudi ekipne medalje. Na prestižni novoletni turneji bi rad imel v skupnem seštevku skakalca med najboljšimi tremi, prav tako v svetovnem pokalu. Za zadnja podviga bo jasno "zadolžen" Peter Prevc, na poletih pa imamo dodatne paradne konje v letalcih Juriju Tepešu in Robertu Kranjcu, ki se vrača po padcu in poškodbi roke.

Ob trojici skakalcev bodo na uvodu v sezono v Klingenthalu nastopili še Nejc Dežman, Anže Lanišek in novinec Domen Prevc. Najmlajši od bratov Prevc je bil na predstavitveni novinarski konferenci pred začetkom sezone deležen veliko pozornosti, saj je star vsega 16 let, mesto med prvokategorniki pa si je na pošten način prislužil z dobrimi nastopi v poletnem obdobju.

"Peter iz leta v leto počasi napreduje in je bolj konstanten"

Da naši orli ne bodo odpotovali v Nemčijo povsem nepripravljeni na zimske razmere, se lahko zahvalijo delavcem na kranjski skakalnici. Kljub višjim temperaturam so jim odlično pripravili ledeno smučino, tako da so lahko v zadnjih dneh skakali v razmerah, kakršne bodo v Vogtland Areni - le doskočišče razumljivo ni bilo zasneženo. "Včeraj, ko smo šli prvič na smučino, sem se usedel na rampo in se zasmejal, ker pod smučkama ni nič zaropotalo. Začutil sem zimsko drsnost," je bil naš najboljši skakalec vesel treninga na ledeni smučini in se tako kot preostali člani reprezentance zahvalil kranjskim delavcem za trdo delo.

Reprezentanca bo v Klingenthal odpotovala v sredo zjutraj, glavni adut pa bo razumljivo Peter, ki ga razumljivo zanimajo uvrstitve z zlatim leskom. Njegovo pripravljenost je Janus opisal z naslednjimi besedami: "V letih, odkar sodelujeva, je postopoma napredoval. V tem poletno-jesenskem obdobju je bil bolj konstanten kot v prejšnjih letih. Tekem bo veliko in preprosto se bo treba boriti."

Ne spreglejte