SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Goran Janus bo v Oslo odpeljal kar sedem orlov

0

termometer

Po prihodu z Japonske so slovenski skakalci že aktivni na treningu, konec tedna pa jih čakata novi preizkušnji v Oslu. Tam bo Slovenija nastopila s sedmimi tekmovalci.

Peter Prevc, Domen Prevc, Robert Kranjec, Anže Lanišek, Jurij Tepeš, Jaka Hvala (priskakal je dodatno kvoto) in Andraž Pograjc je sedmerica, ki bo odpotovala na Norveško, kjer bosta ta konec tedna ekipna in posamična preizkušnja, sredi prihodnjega bo že nova v Trondheimu, čez deset dni pa bo vse v znamenju poletov v Vikersundu, kjer smo lani videli rekord Petra Prevca (250 metrov) in Andersa Fannemela (251,5 metra).

Po prihodu z Japonske skakalci počitka niso imeli, saj so imeli v torek na sporedu kondicijo, danes pa so skakali v Kranju.

Bor Pavlovčič, ki se je v Saporu izkazal na premiernih tekmah svetovnega pokala, na Norveško ne bo odpotoval, saj bo odšel na olimpijske igre mladih. Na njih pa ne bo šestnajstletnega Domna, čigar prioriteta je svetovni pokal.

Domen bo nato izpustil polete v Vikersundu (namesto njega bo letel Tomaž Naglič), saj je še premlad, vrnil se bo spet v Lahtiju, a bo takoj zatem spet zapustil karavano smučarskih skokov. Skupaj z Laniškom bosta namreč odpotovala v Romunijo, kjer bo konec februarja mladinsko svetovno prvenstvo.

Na Norveškem pa bomo lahko v akciji videli tri Prevce, saj bo ob obeh skakalcih v tekmo vpet tudi njun oče Božidar (kličejo ga Dare), ki bo v Oslu eden od sodnikov.

Pred odhodom v Oslo imajo v družini Prevc razlog za zadovoljstvo, saj je Peter prepričljivo prvi v svetovnem pokalu. Pred drugim Severinom Freundom ima 369, pred tretjim Kennethom Gangnesom pa 486 točk prednosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin