SiolNET. Sportal Zimski športi
1,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ganljivo slovo od mlade športnice: "Bila je svetla zvezdica slovenskega smučarskega teka"

1,84

termometer

Hana Mazi Jamnik | Hana Mazi Jamnik je bila ena najbolj obetavnih slovenskih tekmovalk v smučarskem teku in izjemna tekmovalka na tekaških rolkah. | Foto: SloSki
Hana Mazi Jamnik je bila ena najbolj obetavnih slovenskih tekmovalk v smučarskem teku in izjemna tekmovalka na tekaških rolkah. Foto: SloSki

V Skike klubu Slovenija so se z ganljivo objavo tudi prek družbenih omrežij poslovili od pokojne smučarske tekačice, komaj 19-letne Hane Mazi Jamnik, ki je v četrtek tragično preminula med rolkarskim treningom na Norveškem. Mlada športnica je pretekli teden uspešno tekmovala na festivalu Blink na Norveškem, pred domačim svetovnim prvenstvom v Planici 2023 pa je bila prvič uvrščena tudi v slovensko A-reprezentanco.

TUMB_Hana Mazi Jamnik Sportal Tragična nesreča: na pripravah ugasnilo življenje mlade slovenske športnice

Aleš Gros iz Skike kluba Slovenija je v objavi na Facebooku zapisal, da je bila Hana Mazi Jamnik izjemen talent v smučarskem teku. "Pred leti sem opazil njen veliki potencial in jo povabil v klub. Tam se je kmalu navezala na sina Anžeta in njuna ljubezen ju je še močneje povezovala skozi treninge in uspehe na tekmovanjih."

skike klub | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

V nadaljevanju zapisa je nanizal največje dosežke mlade športnice, ki jo je označil za svetlo zvezdico slovenskega smučarskega teka.

"Lani je postala mladinska svetovna prvakinja na tekaških rolkah na deset kilometrov v prosti tehniki in vice prvakinja na 13 kilometrov v klasični tehniki v dolini Fiemme v Italiji. Letos se je uvrstila v A-ekipo in je začela trenirati z glavnim trenerjem Olo Vignom Hattestadom. Prejšnji teden je še zadnjič tekmovala na znanem festivalu Blink. Hana je bila tudi resna kandidatka za nastop na domačem svetovnem prvenstvu v Planici naslednje leto, kjer bi nastopala na daljših razdaljah. Zadnji dve sezoni je bila tudi suverena državna prvakinja na tekaških rolkah v absolutni kategoriji. V sezoni 2020−21 je zmagala med mladinkami na celinskem pokalu v Gomsu na petkilometrski razdalji v prosti tehniki."

V spomin na preminulo športnico so v klubu objavili serijo fotografij in video s podelitve medalj na lanskem svetovnem mladinskem prvenstvu na tekaških rolkah.

Vpis v žalno knjigo

S Smučarske zveze Slovenije so dopoldne sporočili, da bo prihodnji teden na njenem sedežu na Podutiški cesti 146 v Ljubljani odprta žalna knjiga za pokojno športnico. Vpis v knjigo bo mogoč od 16. do 19. avgusta med 9. in 14. uro. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin