Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2017,
14.13

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Filip Flisar

Četrtek, 21. 12. 2017, 14.13

6 let, 4 mesece

Smučarski kros, Innichen

Zmaga v Švico, Flisarju se spet ni izšlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Filip Flisar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švicar Marc Bischofberger in Nemka Heidi Zacher sta zmagovalca letošnjega četrtega smučarskega krosa za svetovni pokal v Innichenu.

Švicar, ki je v tekmi svetovnega pokala zmagal drugič, je bil v velikem finalu boljši od Avstrijcev Christopha Wahrstötterja in Thomasa Zangerla ter Kanadčana Mathieuja Leduca, Nemka - zmagala je šestič, od tega štirikrat v Innichenu, pa od Kanadčanke Georgie Simmerling, do danes vodilne v svetovnem pokalu Švedinje Sandre Naeslund in Francozinje Alizee Baron.

Filip Flisar tudi na četrti tekmi ni prišel do uvrstitve, ki si jo je želel. Mariborčan se je brez težav uvrstil v četrtfinale, v katerem pa je spet naredil napako, ki je ni mogel več popraviti, tako da je v svoji skupini zasedel zadnje mesto.

Nekdanji svetovni prvak, ki je lani v tem južnotirolskem mestu dvakrat zmagal, je v kvalifikacijah dosegel 20. čas, nato v skupini osmine finala zaostal le za Švicarjem Jonas Lenherrjem, v četrtfinalni skupini pa sta skupaj s Flisarjem in Lenherrjem nastopila še Francoz Francois Place in Kanadčan Mathieu Leduc.

Slovenec je dobro startal, prišel na drugo mesto, a je nato zapeljal na grbino, izgubil ravnotežje in zapeljal s proge. Tekmeci so mu pobegnili, do konca se jim je sicer približal, a mu je za prehitevanje zmanjkalo časa. Tako je zasedel 15. mesto in spet ostal brez vrhunske uvrstitve, na katero letos še čaka.

Flisar: Če bi bil še enkrat v tem, bi še enkrat poizkušal vse identično

Filip Flisar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Sreče za enkrat nimam, danes je bila to najbrž moja napaka. Če bi še enkrat šel, bi težko kaj spreminjal, ker si na tistem delu proge nisem smel dovoliti, da bi Francoza spustil predse. Tam bi naju oba po levi lahko kdorkoli prehitel. Prehitevanj je bilo tam veliko. Ko si pa na notranji strani, pa je zelo tvegano. Zavoj je nagnjen in si zelo na limitu smučke, vprašanje je, ali bo zdržala ali ne. Enostavno sem bil v neki taki situaciji, da če bi bil še enkrat v tem, bi še enkrat poizkušal vse identično. Upal bi, da smuči zdržijo to silo zavore. Tam sem izgubil toliko hitrosti, da ni bilo možnosti, da bi ujel tekmece. S čudežnim smučanjem mogoče. Poizkušal sem, a ko tako zaostajaš, je težko," je dejal Flisar.

"Nimam pomislekov glede smučanja, smučam se v redu. Včasih se to v športu zgodi, da imaš nekajkrat zapored nesrečo in nato hitro padeš v nek slab občutek. Moram reči, da se meni to ni zgodilo. Jezen sem, to ne morem zanikati, a vase ne dvomim. Si zaupam, smučam dobro in ta trend ne more trajati večno. Vprašanje časa je, kdaj se bo to obrnilo. Če ne jutri, pa na naslednjih tekmah," ni zaskrbljen Štajerec, ki pa vendarle ima nekaj pomislekov: "Če bo na vseh tekmah do Pjongčanga tako, kot je do zdaj, potem zdaj dam besedo, da po olimpijskih igrah ne bom več tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Očitno mi potem ta sezona res ni usojena in grem raje na plažo."

Blaž Ogorelc je kvalifikacije končal na 37. mestu.

V petek bo v Innichenu še ena tekma.

* Izidi: - moški:

1. Marc Bischofberger (Švi)
2. Christoph Wahrstötter (Avt)
3. Thomas Zangerl (Avt)
4. Mathie Loduc (Kan)
5. Sergej Ridzik (Rus)
6. Bastien Midol (Fra)
7. Francois Place (Fra)
8. Egor Korotkov (Rus)
...
15. Filip Flisar (Slo)

- vrstni red v svetovnem pokalu:

1. Marc Bischofberger (Švi) 202
2. Sergej Ridzik (Rus) 174
3. Terence Tchiknavorian (Fra) 166
4. Viktor Andersson (Šve) 131
5. Kevin Drury (Kan) 127
6. Thomas Zangerl (Avt) 113
...
26. Filip Flisar (Slo) 49

- ženske:

1. Heidi Zacher (Nem)
2. Georghia Simmerling (Kan)
3. Sandra Naeslund (Šve)
4. Alizee Baron (Fra)
5. Kelsey Serwa (Kan)
6. Nikol Kučerova (Češ)
7. Debora Pixner (Ita)
8. Marielle Berger Sabbatel (Fra)

- vrstni red v svetovnem pokalu:

1. Heidi Zacher (Nem) 340
2. Sandra Naeslund (Šve) 320
3. Georgia Simmerling (Kan) 195
4. Fanny Smith (Švi) 173
5. Kelsey Serwa (Kan) 165
6. Brittany Phelan (Kan) 163

Ne spreglejte