Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 2. 2016,
14.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Sobota, 13. 2. 2016, 14.02

7 let, 12 mesecev

Filip Flisar slavil na Švedskem: Bilo je le vprašanje časa, kdaj mi bo spet uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je na tekmi svetovnega pokala v švedskem Idreju zabeležil svojo peto zmago v svetovnem pokalu in se še tretjič v sezoni uvrstil na stopničke.

V finalni vožnji je premagal Kanadčana Chrisa Delbosca, Avstrijca Christopha Wahrstötterja in Francoza Bastiena Midola.

Mariborčan, ki je v svetovnem pokalu zadnjič zmagal 13. decembra 2012 v Telluridu, je v vseh vožnjah kazal odlične predstave, prav v vseh je bil najboljši. Atraktivna proga z veliko grbinami in skoki je bila po njegovem okusu, zelo dobro pa so mu uspevali tudi starti. Le v polfinalu ni vodil od starta do cilja, a je pokazal tudi svojo kakovost pri prehitevanju.

"Super, po pravici povedano, mi je že kar tekla voda v grlo. Po odličnem začetku sezone, drugem in tretjem mestu, so bili zadnje čase rezultati slabši. A ne zaradi slabšega smučanja, ampak zaradi nesreče, ki se mi je ponavljala. Vedel sem, da sem še vedno hiter, tako da je bilo le vprašanje časa, kdaj mi bo spet uspelo," je bil zadovoljen prepoznavni brkač, ki je potrdil, da mu je proga ustrezala, a si tudi v sanjah ni mislil, da bo tako zahtevna.

"Sneg je bil izredno počasen, praktično smo se komaj premikali. Zadnja ravnina je bila dolga, če si bil v zavetrju, si skoraj zagotovo prehitel tistega pred tabo. Jaz sem bil eden redkih, ki je uspel od zadnjega zavoja zadržati prvo mesto. Vendar z velikimi, velikimi napori. Tekma me je povsem izčrpala, komaj stojim na nogah. Mnogo lažje bi bilo, če bi napadal, kot pa da sem branil prvo mesto in stiskal zobe. Tako da lahko rečem, da mi je bila še najlažja polfinalna vožnja, ko sem se šele na koncu prebil na prvo mesto. Definitivno so danes svoje odigrale smuči, pri nekaterih se je dobro videlo, da so se zamazali," je dejal Mariborčan.

Zanj je bila srečna zelena brava

Zanimivo je, da je v zadnjih treh vožnjah nosil zeleno majico, malo v šali, majico, ki Mariborčanom ni najljubša. "Jaz sem internacionalen in multiregionalen človek. Čeprav sem pripadnik Maribora, se tudi v zeleni majici dobro počutim," je izdal svetovni prvak, ki se je v svetovnem pokalu prebil na četrto mesto, a ima za tretjeuvrščenim Delboscom 90 točk zaostanka. Še naprej vodi Francoz Jean Frederic Chapuis.

Tako kot Blaž Ogorelc, ki je tokrat izpadel v kvalifikacijah, bo imel Flisar v nedeljo priložnost za še en odličen rezultat, upa samo, da ga utrujenost ne bo premagala: "Zadnje čase nimamo sreče z vremenom. Tu je ves čas oblačno in mrzlo, piha močno. Razmere so brutalne, ampak za jutri napovedujejo sonce, tako da bom mogoče bolj užival in pozabil na utrujenost. Zagotovo bom startal na novo dobro uvrstitev, mogoče bodo razmere drugačne, ampak sem prilagodljiv. Bolj mi je pomembno, da se na prizoriščih dobro počutim, da dobro spim in dobro jem. Tu pa je vse tako, kot mora biti," je nad Idrejem, sicer novim prizoriščem svetovnega pokala, ki je zamenjal Are, navdušen slovenski as.

Pri ženskah je četrtič v sezoni zmagala vodilna v svetovnem pokalu Švedinja Anna Holmlund pred Kanadčanko Marielle Thompson in rojakinjo Sandro Neslund.

Ne spreglejte