Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
23. 1. 2015,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Filip Flisar smučarski kros

Petek, 23. 1. 2015, 16.25

8 let

Filip Flisar: Ko je treba, vedno pokažem, kdo sem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar pred nastopom na svetovnem prvenstvu ne skriva sanj o kolajni, a je ne želi obljubiti.

Po osvojenem malem kristalnem globusu in odličju na X-igrah, namenjenih adrenalinsko navdahnjenim športom, specialistu za smučarski kros Filipu Flisarju v domači vitrini manjka le še odličje z velikega tekmovanja. Na olimpijskih igrah v Sočiju je njegov obetaven naskok na oder za zmagovalce zaustavil polfinalni padec, zdaj vse stavi na nedeljski nastop na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu.

"Ni skrivnost, da si želim kolajno. No, ne bom pa je napovedal ali obljubil. Konkurenca je močna, za takšen dosežek pa se mora poklopiti marsikaj. A najbolj pomembno je, da sem pripravljen, motivacija pa pred svetovnim prvenstvom nikakor ni sporna," pred sobotnimi kvalifikacijami razmišlja Flisar.

Že dve leti ni bil na stopničkah

Vrednost Flisarjevih delnic v boju za tako želeno odličje sicer močno zbijajo rezultati v svetovnem pokalu. Mariborčan je namreč na stopničkah za zmagovalce nazadnje stal 12. januarja 2013, na uvodnih dveh tekmah nove sezone v Val Thorensu pa je bil 12. in 15. A kolajna, vztraja Flisar, ni prepovedana tema. "Ko je treba, vedno pokažem, kdo sem. Ko moram stisniti, stisnem. Takšen sem. Tako je bilo tudi lani pred olimpijskimi igrami v Sočiju. Rezultati so bili slabi, na igrah pa mi je šlo odlično. No, vse do tistega padca," se spominja vselej zgovorni Mariborčan, sicer precej zadovoljen s prvima tekmama v sezoni.

"Za progo v Val Thorensu je tako ali tako znano, da mi ni povsem pisana na kožo. Poleg tega sem tekmovalec, ki ima pogosto težave z lovljenjem prave forme povsem na začetku sezone. Zato bi prva rezultata označil za solidna in kot dobro osnovo za vrhunec sezone. Tudi statistika je obetavna. V Val Thorensu tako visoko še nisem bil, poleg tega pa je 12. mesto moj drugi najboljši rezultat na prvi tekmi," pravi Flisar.

Tretjič na svetovnem prvenstvu

Po Deer Valleyju 2011 in Vossu 2013 najboljšega slovenskega smučarja prostega sloga čaka zdaj še tretje svetovno prvenstvo. Na predhodnih dveh je bil 11. in peti, zdaj meri še korak naprej. "Optimizem črpam iz dobrih treningov v zadnjem obdobju. Skupaj s Čehom Tomasom Krausom sem namreč ostal v Val Thorensu in izkoristil dobre pogoje za treninge. Osredotočal sem se predvsem na štarte, s katerimi sem imel na tekmah nekaj težav. Sledil je počitek v Mariboru. Zdaj sem nared. Tudi zdravstvenih težav skorajda nimam več. Verjamem, da mi tudi proga in snežna podlaga v Kreischbergu ne bi smeli povzročati težav," proti tekmi sezone pogleduje Flisar.

Ne spreglejte