Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Petek, 4. 1. 2013, 7.49

8 let

Fak, Bauer, Marič in Dokl v boj s tekmeci in vremenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska vrsta je imela včeraj v Oberhofu, na četrti postaji biatlonskega svetovnega pokala prost dan, saj ženske štafete ne premore, zato pa bomo drevi ob 17.30 pesti stiskali za moški kvartet.

Slovensko štafeto bodo na drevišnji tekmi sestavljali Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl. Uroš Velepec in Tomaš Kos sta tekmovalcem tokrat pustila, da si sami izberejo vrstni red, zato bo prvo predajo oddelal Dokl, ki je med potniki v Oberhof dobil prednost pred Simonom Kočevarjem, nato bo štafeto prevzel Bauer, jo predal povratniku po bolezni Mariču, zaključek pa bo pripadel našemu najboljšemu, Jakovu Faku. "Želim si novih tekem in že v štafeti si želimo skupaj pokazati, da zmoremo več, kot smo na našem zadnjem štafetnem nastopu. Tokrat sta nam trenerja pustila izbiro glede postave štafete in vsak mora sedaj sprejeti svojo vlogo in jo tudi najbolje odigrati. Štafeta je seveda tudi timsko delo, zato je tudi odgovornost še nekoliko večja," pravi slednji, ki je imel od zadnjih tekem svetovnega pokala nekoliko bolj razgiban urnik kot reprezentančni kolegi, saj je s Tejo Gregorin pred slabim tednom nastopal na ekshibicijski tekmi v Gelsenkirchnu, kjer se je lahko dobro privadil tudi na bučno nemško občinstvo, ki bo v velikem številu pospremilo tudi tekme ta konec tedna. Pravega počitka tako za Faka ni bilo, a se zmagovalec dveh tekem letošnjega svetovnega pokal ne pritožuje: "Nekoliko časa je bilo tudi za počitek, telo se je regeneriralo, skozi tekme pa bomo seveda še stopnjevali nivo."

V četrtek so se dekleta borila v nadvse zahtevnih vremenskih razmerah, megla in veter sta nagajala na strelišču, rahel dež pa je povsem zmehčal progo, zato je bilo treba tudi v teku garati. Tudi za danes vremenska napoved ni nič kaj spodbudna, deževalo bo in pihalo, vsaj za Faka pa to ne predstavlja posebne težave, prej dodaten izziv: "Oberhof je zares specifičen kar se tiče vremena in to je potrebno znati s pomočjo športne sreče tudi izkoristiti. Vreme in veter bosta prav gotovo dejavnika, ki bosta vplivala na razplete vseh tekem. Na šprintu in v zasledovanju bom poskušal nastopiti čim bolj umirjeno. Upam, da smo uspeli zadržati visoko formo, zato ostajam optimističen."

V soboto bosta na sporedu obe šprinterski preizkušnji (štart ženske ob 14.30, moške ob 17.45), v nedeljo pa zasledovalni (ženske ob 13.20, moški ob 15.35). Oberhof pa je zgolj prva od treh postaj natrpanega januarskega koledarja, od 9. do 13. se bo karavana preselila v Ruhpolding, pa nato od 17. do 20. še v Anterselvo. Februar bo v znamenju svetovnega prvenstva v Novem Mestu na Češkem (od 7. do 17.), nato sledi še marčevska zadnja tretjina svetovnega pokala.

Ne spreglejte