Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
21.48

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Erazem Stanonik Vid Vrhovnik Gašper Brecl Ema Volavšek Poletna VN nordijska kombinacija

Sobota, 26. 8. 2023, 21.48

8 mesecev, 1 teden

Oberwiesenthal, nordijska kombinacija, poletna VN

Ema Volavšek le za nepremagljivo Norvežanko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ema Volavšek | Ema Volavšek je bila druga ne tekmi poletne VN v Oberwiesenthalu. | Foto Guliverimage

Ema Volavšek je bila druga ne tekmi poletne VN v Oberwiesenthalu.

Foto: Guliverimage

Na prvi tekmi poletne velike nagrade nordijskih kombinatorcev v nemškem Oberwiesenthalu je Ema Volavšek, branilka lanske skupne zmage, zaostala le za skoraj nepremagljivo Norvežanko v tej disciplini, Gydo Westvold Hansen. Rezultat kariere je z 10. mestom postavil Gašper Brecl, tik za prvo dvajseterico je končal povratnik med elito, Vid Vrhovnik.

Oberwiesenthal je lani poskrbel za prvo slovensko zmago na tekmah najvišje ravni nordijske kombinacije, tokrat pa je Ema Volavšek morala priznati premoč nepremagljivi Norvežanki Gydi Westvold Hansen, ki lani v Nemčiji ni tekmovala. Norvežanka je znova več kot polovico dela opravila že po skokih, ko je imela prednost več kot minute pred zasledovalkami, Volavšek je zasedala peto mesto z zaostankom 1:35, za drugim mestom pa 31 sekund.

Na petkilometrski progi s ciljnim vzponom je Volavšek imela peti čas, a z odlično razporejenimi močmi preko celotne proge je na vrhu oz. na ciljni črti ugnala tudi odlično Norvežanko, Ido Marie Hagen. Ta je z najboljšim tekaškim časom napredovala z 12. na tretje mesto, dve stotinki za Slovenko, ki je sicer za Gydo Westvold Hansen zaostala 2:19,3. Silva Verbič je po 20. rezultatu skokov tekmo končala na 19. mestu.

V moški konkurenci so gledalci videli prevlado domačinov, med prvo deveterico je končalo kar sedem Nemcev. Zmagal je Julian Schmid, ki je vodil že po skokih, drugi je bil Johannes Rydzek z zaostankom 16,6 sekund, tretji pa je bil Avstrijec Franz-Josef Rehrl z zaostankom točno minute.

Zelo dobro uvrstitev je zabeležil Gašper Brecl. Po skokih je bil 12., s 15. časom teka pa je končal na desetem. mestu, kar je njegov rezultat kariere. Vid Vrhovnik je po 23. skakalnem rezultatu tekmo z 19. časom teka končal na 21. mestu, do točk pa se je z 12. časom teka na 27. mestu prebil še Erazem Stanonik.

V nedeljo bo v Oberwiesenthalu na sporedu še mešana ekipna tekma.

Preberite še:

Nika Križnar
Sportal Nika Križnar do četrte zaporedne poletne zmage

 

Ne spreglejte