Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 3. 2016,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

St. Moritz

Petek, 18. 3. 2016, 11.00

6 let, 7 mesecev

Ekipna zmaga je ostala doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Smučar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Švicarska reprezentanca je slavila zmago na ekipni tekmi velikega finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v St. Moritzu. Slovenija klonila v prvem krogu.

Ekipna tekma, s katero se finale svetovnega pokala iz hitrostnega preveša v tehnični del, se je ob prelepi sončni kulisi v St. Moritzu končala z domačim zmagoslavjem. Wendy Holdener, Daniel Yule, Michelle Gisin in Reto Schmidiger so v velikem finalu ugnali Nemčijo. Pred tem so izločili Norveško in Švedsko, čeprav so se vsi trije dvoboji končali z rezultatom 2:2. A domači smučarji so bili v paralelnih obračunih vselej boljši po času.

V boju za tretje mesto je Švedska, ki je med drugim izločila tudi okrnjeno, a vselej pregovorno favorizirano Avstrijo, ugnala Francijo.

Ekipne tekme, ki je po novem uvrščena tudi v program olimpijskih iger, se je udeležilo enajst reprezentanc. Med njimi tudi slovenska, ki pa se je hitro poslovila od najbolj sproščenega dela finala svetovnega pokala. Usodna je bila Nemčija, ki se je nato prebila do finala.

Lena Dürr je ugnala Marušo Ferk, Štefan Hadalin je bil za las boljši od Dominika Stehleja, Ana Bucik je izkoristila odstop Kathrin Hirtl, Žan Kranjec pa je izgubil proti Stefanu Luitzu. Rezultat je bil izenačen, po času pa so napredovali Nemci.


St. Moritz: ekipna tekma

Prvi krog:
Švedska : Kanada 4:0
ZDA : Češka 3:1
Nemčija* : Slovenija 2:2

Četrtfinale:
Avstrija : Švedska 1:3
Norveška : Švica* 2:2
Francija : ZDA 3:1
Nemčija* - Italija 2:2

Polfinale:
Švedska : Švica* 2:2
Francija : Nemčija* 2:2

Finale:
Švica* : Nemčija 2:2

Mali finale:
Švedska : Francija 3:1

* - napredovanje po času.


Maruši Ferk se z rojaki ni uspelo prebiti v četrtfinale. | Foto: Sportida Maruši Ferk se z rojaki ni uspelo prebiti v četrtfinale. Foto: Sportida



V ognju le še Ana Drev

Do konca velikega finala svetovnega pokala v St. Moritzu so preostale še zgolj štiri tekme. V soboto bosta na sporedu veleslalom za moške in slalom za dekleta, dan zatem pa bodo smučarji oziroma smučarke zamenjali disciplini. Takrat bo, v ženskem veleslalomu, kot zadnja Slovenca v sezoni svetovnega pokala 2015/16 nastopila tudi Ana Drev.


 

Ne spreglejte