Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2016,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Oslo Teja Gregorin

Sobota, 5. 3. 2016, 16.18

8 let

Eckhoffova svetovna prvakinja v šprintu, Gregorinova 30.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norveška biatlonka Tiril Eckhoff je na svetovnem prvenstvu v Oslu na 7,5 km dolgem sprintu osvojila zlato odličje.

Na koncu je za 15 sekund premagala Francozinjo Marie Dorin Habert, ki je tako kot Eckhoffova zadela vse tarče, z enim zgrešenim strelom in 19,8 sekunde zaostanka pa je bron osvojila Nemka Laura Dahlmeier.

Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin, ki je zadela vseh 10 tarč, a zaostala 1:35,3 minute, kar je bilo dovolj za 30. mesto.

Anja Eržen je z dvema zgrešenima streloma osvojila 54. mesto, za zmagovalko je zaostala 2:17,5 minute, Andreja Mali je mimo poslala en strel, zaostala 2:25 minute in osvojila 59. mesto.

"Nastop Teje je bil dober. Pred tekmo je prišel nenapovedan sneg. Ni ga bilo veliko, ampak je malo vseeno upočasnil progo. Mislim, da so tisti spredaj malce izgubljali na račun tega, kajti proti koncu se je proga že nekoliko sčistila in je bil tek malce hitrejši, zato je nekaj tekmovalk od zadaj napredovalo ali se uvrstilo pred Tejo. A na pogoje se ne izgovarjamo, to je le podatek, kako bi lahko bilo, če ne bi bilo nepričakovanega snega. Zato so trenerji spredaj postavili številne kandidatke za vrh," je uvodoma dejal glavni slovenski trener Tomaš Kos, ki ga je veselil predvsem podatek, da je Gregorinova po dolgem času zadela vse tarče.

"Ob tem lahko pohvalim tudi Anjo Eržen, ker se je dobro znašla. Predvsem na strelišču v ležečem položaju. Istočasno me veseli, da imamo vsa tri dekleta na zasledovalni tekmi," je še dodal češki strokovnjak.

"Ne bom dejala, da je bil dober strelski nastop posledica vizualizacije. Tekma mešanih štafet me je kar malce razjezila, ker enostavno ne bi smela tako streljati. To je bil precej boljši nastop, vsaj strelski, glede tekaškega pa sem očitno toliko sposobna. Želela sem biti malo bolj sveža tudi na progi, ampak ni šlo. Kljub temu moram biti z današnjim izkupičkom zadovoljna," pa je bila ocena Gregorinove.

V nedeljo je na Norveškem dan za zasledovalni tekmi. Ob 13.30 se bodo z 12,5 km dolgo progo pomerili moški, ob 15.45 pa z 10 kilometri še ženske.

Ne spreglejte