Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
23.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Matic Skube veleslalom

Petek, 12. 2. 2016, 23.53

4 leta, 11 mesecev

Dvojna francoska zmaga na Japonskem, Kranjec brez točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski smučar Žan Kranjec je na veleslalomu za svetovni pokal na japonskem prizorišču Yusawa Naeba ostala brez točk. Zmagal je Francoz Alexis Pinturault.

Japonska Juzava Naeba je po odpadlih veleslalomih v Adelbodnu in Garmisch-Partenkirchnu v januarju gostila prvi letošnji veleslalom svetovnega pokala za moške. Žal se našemu edinemu veleslalomistu Žanu Kranjcu ni izšlo po željah, saj je z zaostankom 3,45 sekunde na dolgi prvi progi vpisal 37. čas. Kranjec je sicer prvič v karieri štartal s številko med najboljšo trideseterico (26), po solidnem zgornjem, strmejšem delu proge, pa je spodaj izgubljal iz zavoja v zavoj.

Zmagal je Alexis Pinturault. Francoz, ki je dosegel svojo drugo zmago sezone, je za 0,51 sekunde ugnal rojaka Mathieuja Faivreja, ki je prvič stal na stopničkah, tretji pa je bil Italijan Massimiliano Blardone (+0,67).

Klemen Bergant je s svojima varovancema takoj po prvi vožnji veleslaloma odšel na trening slaloma, nastop Kranjca v spomladanskih razmerah na Japonskem pa je povzel takole: "Žan je eden izmed fizično najbolje pripravljenih tekmovalcev v svetovnem pokalu. Danes se je narobe lotil. Veliko stvari se mu je zgodilo. Prvič je štartal med 30. Morda je malo pozabil, da je potrebno tvegati in voziti na limitu. Tega danes on ni imel. Premalo je tvegal, vozil se je bolj počasi in v takšnih razmerah, kot so bile danes, se to pozna še toliko bolj. Sneg je bil zelo moker in v takšnih pogojih, če ne iščeš hitrosti od štarta do cilja, samo pridobivaš na zaostanku od vrat do vrat."

Sredi tedna je Juzavo Naebo zasulo z metrom snega, današnje razmere pa so bile obrnjene na glavo. Kljub temu so organizatorji opravili odlično delo: "Proga je bila dobra, a to je specifično, to je drugače. To je spomladanski sneg, danes je bilo 15 stopinj, to je soljen sneg in ta sneg zahteva malce drugačno smučarijo, kot jo je danes prikazal Žan."

Svetovni pokal se je po dolgem času vrnil na Japonsko. Je zato kaj težav pri organizaciji? "Vse je v redu, vse je super. V tem koledarskem letu imamo smolo z veleslalomi. Organizatorji so danes morali opraviti veliko dela, da so tekmo speljali. Najprej je v sredo padlo en meter snega, ki so ga morali sčistiti s proge, danes pa je prišla otoplitev. Sicer pa organizacijsko vse tako kot mora biti."

V nedeljo bo na sporedu še slalom, kjer bo prvi slovenski adut Matic Skube, nastopil pa bo tudi Kranjec. Tako kot danes bo prva vožnja na sporedu ob 2., druga pa ob 5. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte