Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2011,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Klemen Bauer Teja Gregorin

Ponedeljek, 18. 4. 2011, 8.49

8 let

Drugo in peto mesto Bauerja na Kamčatki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po zaključku sezone svetovnega pokala so se biatlonke in biatlonci po svetu udeležili še številnih različnih ekshibicijskih tekmovanj.

Med zadnjimi je prišel na vrsto Petropavlovsk na Kamčatki s prestižno tekmo za nagrado Vitalija Fatjanova, slovenski biatlonec Klemen Bauer pa je osvojil drugo in peto mesto.

Tokrat sta bila daleč na ruski vzhod povabljena tudi dva slovenska predstavnika. V zavidljivi konkurenci več kot tridesetih biatlonk in skorajda štiridesetih biatloncev sta Teja Gregorin in Klemen Bauer nastopila na tekmah v šprintu in zasledovanju. Z drugim in petim mestom je bil uspešnejši Bauer. Po 10-kilometrskem šprintu se je povzpel na zmagovalni oder skupaj z zmagovalcem Francozom Martinom Fourcadom in tretjeuvrščenim Norvežanom Alexandrom Osom; vsi trije pa so pod stopničkami pustili skupnega zmagovalca svetovnega pokala Tarjeia Boeja. Ihanec je prikazal zelo dober strelski nastop, saj je bil le enkrat neuspešen v položaju stoje, v cilju pa je bil njegov zaostanek za zmagovalcem 43,1 sekundo. V zasledovanju ni povsem izkoristil svojega odličnega izhodišča, saj je bil s tremi nepokritimi tarčami uvrščen na peto mesto. Novo zmago si je zagotovil Martin Fourcade, drugi je bil Tarjei Boe, tretje mesto pa je z Bauerjem zamenjal Šved Carl Johan Bergman, ki je bil v šprintu peti.

V ženski konkurenci je Bauerjeva sokrajanka Teja Gregorin po šprintu zasedla 13. mesto, v zasledovanju pa je bila 18. Dve zmagi si je prislužila Ukrajinka Vita Semerenko, dve drugi mesti pa Slovakinja Anastazija Kuzmina. Šprintersko tretje mesto je pripadlo Švedinji Anni Carin Zidek, v zasledovanju pa je na najnižjo stopničko stopila skupna zmagovalka ženskega dela svetovnega pokala, finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen.

Ne spreglejte