Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
6. 2. 2016,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Robert Kranjec Oslo zmaga

Sobota, 6. 2. 2016, 22.27

8 let

Domen Prevc ob premierni zmagi našel primerjavo Osla s Kranjem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Da je slovenska skakalna reprezentanca suvereno opravila s konkurenco na sobotni ekipni tekmi v Oslu, je zaslužen tudi najmlajši mož Domen Prevc, ki nadaljuje odlično skakanje.

Domen Prevc je pri vsega 16 letih vstopil v svetovni pokal in je trenutno osmi v skupnem seštevku, kar je za tako mladega tekmovalca izvrsten dosežek.

Sezono je začel z drugim mestom na ekipni tekmi v Klingenthalu, sproščenost v zraku pa je prav tako kazal na posamičnih tekmah. Na osmih tekmah se mu je uspelo uvrstiti med najboljših deset, dvakrat pa je bil streljaj oddaljen od zmage. Tako v Engelbergu kakor tudi v Saporu je bil od njega boljši le starejši brat Peter.

A je tudi Domen dočakal zmago. V soboto je skupaj z Jurijem Tepešem, Robertom Kranjcem in bratom Petrom na napravi Holmenkollen demonstriral odličnost, nagrajeni pa so bili s pohodom na najvišjo stopničko odra za zmagovalce.

Na ekipnih tekmah moraš zaupati kolegu. Če mu ne, ne boš veliko dosegel.

Norvežani so na drugem mestu zaostali za 32,4, tretji Japonci pa za 50,5 točke. "Z mojim skakanjem sem zadovoljen, kakor tudi z dosežkom ekipe. Očitno je, da moraš na ekipnih tekmah zaupati reprezentančnim kolegom. Če jim ne, ne boš veliko dosegel," je po zmagi dejal Domen.

Na skakalnici v Oslu so vladale težke razmere, saj je bila prisotna megla, a je na skakanje v takšnem vremenu nadarjeni slovenski skakalec vajen: "Zaradi razmer nisem bil prestrašen, saj je ekstremno megleno tudi v domačem Kranju, zato ni bilo tukaj nič kaj drugače."

S takšnim skakanjem, kot ga je kazal v soboto v obeh serijah ekipne tekme – če bi gledali le posamezne dosežke, je imel peti rezultat med vsemi -, se bo lahko nadejal odličnega dosežka tudi na posamični tekmi, ki se bo začela ob 14.15.

Da je bil slovenski četverček v soboto izjemno razpoložen, se je strinjal tudi pomočnik Gorana Janusa Jani Grilc.

"Dobro je bilo to, da so bili za vse precej enakovredni pogoji. Naši tekmovalci so res pokazali svoje boljše skoke. Pokazali so, da so stabilni. Ob Petru prihajajo v dobro formo tudi preostali. Dobrih je bilo osem skokov in to je zadostovalo za kar izdatno zmago," je dejal Grilc in se navezal še na današnji test: "Zagotovo se je samozavest dvignila, tako da tudi danes pričakujemo lepo in uspešno tekmo. Upajmo, da bodo pogoji kot v soboto približno enakovredni za vse. Potem se lahko pokaže takšen rezultat, kot si ga zaslužiš."

Ne spreglejte