Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 7. 2014,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jernej Damjan grand prix

Sreda, 30. 7. 2014, 15.35

8 let

Damjan o tritedenskih trebušnih težavah, novem poklicu …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od slovenskih skakalcev je prva poletna testa izpustil novopečeni očka Jernej Damjan, ki je imel tudi nekaj zdravstvenih težav, a so že mimo, forma pa je podobna tisti, s katero je navduševal.

Na zadnji stopnički lanskega poletnega grand prixa se je Jerneju Damjanu zalomilo, da ni postal najboljši skakalec poletnega obdobja. Imel je ogromno smole. Pred prihodom v Klingenthal je bil namreč vodilni, nato pa imel v prvi seriji z naskokom najslabše razmere in se sploh ni uvrstil v finale. Skupni zmagovalec je postal Nemec Andreas Wellinger, ki mu je šla žirija na roko, saj je pri njem čakala na bolj stabilno ozračje, medtem ko so Damjana hitro spustili.

"To je bila svinjarija prve vrste," je po zadnji tekmi lanskega grand prixa v Klingenthalu dejal pomočnik Gorana Janusa Nejc Frank. Besen je bil kajpak tudi Damjan, ki je zdaj povsem osredotočen na letošnje poletje, v katerem je zaradi rojstva punčke izpustil tekmi celinskega pokala in uvod grand prixa v Wisli: "Moj cilj je, da pridem v konstantno formo, kot sem jo imel lani. Izjema je bila zadnja tekma, o kateri ne bi govoril. V zimo bi rad prišel super pripravljen."

Jajc je blestel tudi na snegu in v Saporu prišel celo do premierne posamične zmage v svetovnem pokalu. Na Japonskem je bil še drugi in v Willingenu tretji, zato mu je nekoliko lažje na treningih kot v enakem obdobju lani, ko ni imel definiranega statusa: "Lažje diham. Lani sem se na tekmah celinskega pokala v Kranju boril, da sem se sploh uvrščal naprej. Trepetal sem za vsako tekmo. Zdaj je lažje. Moja forma ostaja nekako na tisti ravni, kjer je bila lani. Imel sem tudi nekaj težav s trebušno virozo. Tri tedne me je zafrkavala. Bil sem povsem utrujen. Zdaj je dobro."

Vesel je tudi novosti, da so odgovorni pri skokih šli nasproti skakalcem in jim omogočili dodaten centimeter več obsega pri dresih, kar se občuti v zraku: "Lažje bo, ker je več upora in se lahko lažje leti. Na boljše ni nikdar težko iti."

Novo v njegovem življenju pa je obogateno družinsko življenje, saj sta z ženo Tayo dobila hčerkico Niki. "Čez dan pomagam, ponoči pa je mami tista, ki skrbi za vse. Pravi mi, da moram jaz skakati in spati ponoči. Še javno se ji zahvaljujem," pa je o novi ''službi'' dejal Damjan.

Ne spreglejte