Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
11.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Christof Innerhofer Rossignol Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 17. 6. 2014, 11.35

7 let, 12 mesecev

Christof Innerhofer ostaja v srečni družini z Ilko Štuhec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je italijanski alpski smučar Christof Innerhofer podpisal novo pogodbo z Rossignolom, je francoski proizvajalec smuči dokončno sestavil svoj kader za novo tekmovalno sezono.

Rossignol je v pomladnem smučarskem prestopnem roku v svoje vrste zvabil francoskega specialista za superveleslalom in veleslalom Thomasa Mermilloda Blondina in vzhajajočo avstrijsko slalomsko zvezdo Bernadette Schild ter si odprl vrata na pregovorno zahteven in konkurenčen avstrijski trg.

Vseeno pa je francoski opremljevalec, ki je v zlatih letih gradil na italijanskem superzvezdniku Albertu Tombi in med drugim velik pečat pustil tudi v Sloveniji (na Rossignolovih smučeh sta blestela Rok Petrovič in Jure Košir, svoje prve zmage pa je na njih dosegla tudi Tina Maze), (po)skrbel predvsem za ohranjanje obstoječega kadra. Piko na i je ob koncu kadrovanja postavil z novo pogodbo z olimpijskim podprvakom v smuku Christofom Innerhoferjem.

Srečna druščina

Poleg italijanskega specialistka za hitri disciplini bodo z Rossignolovimi smučmi v novi sezoni tekmovali tudi Švicarka Lara Gut, Švedinje Maria Pietilae-Holmner, Frida Hansdotter in Jessica Lindell Vikarby, močna kanadska falanga na čelu z Erin Mielzynski, francoski povratnici Tessa Worley in Marion Rolland … Omeniti moramo tudi oba slovenska smučarja, za katera velja, da bosta v prihodnje nosila ključno breme. Gre za Ilko Štuhec in Žana Kranjca.

Rossignol si sicer lasti tudi znamko Dynastar, s katero se v novo sezono podajajo Elena Fanchini, Nadia Fanchini, Dominique Gisin in Fabienne Suter. (I)zbrana druščina je ob začetku priprav pripravila tudi všečen videospot, svojo različico priljubljenega hita Happy. Vidno vlogo v spotu je odigrala tudi Ilka Štuhec.

Ne spreglejte