Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
4. 4. 2013,
12.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Livio Magoni Andrea Massi

Četrtek, 4. 4. 2013, 12.34

7 let, 12 mesecev

"Brez zamer, Livio, srečno!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dvomov o odhodu trenerja Livia Magonija iz tabora Tine Maze ni več, hkrati pa ima italijanski strokovnjak v taboru najboljše smučarke na svetu že tudi svojega naslednika.

Pri italijanski smučarski zvezi so za Sportal zatrdili, da pred prvim majem Livio Magoni vsaj uradno ne bo trener v ženski ekipi za tehnični disciplini. Da pa gre le za vprašanje črnila na že pripravljeni in usklajeni pogodbi, pa potrjujejo aktivnosti v taboru Tine Maze. Magonijev odhod namreč ni udaril kot strela z jasnega, pri nadaljnjih potezah pa večjih neznank prav tako ni več. "Ko sem leta 2008 iskal trenerja, sem klical vsaj deset ljudi, pozitivno je odgovoril le Andrej Perovšek. Danes, ko je Tina najboljša smučarka na svetu, pa sem sam prejel vsaj deset ponudb," iskanje Magonijevega naslednika komentira šef Tinine ekipe Andrea Massi in ob tem ne skriva, da je že našel zadnji delček v sestavljanki za olimpijsko sezono. Vseeno imena novega trenerja, ki znova ne bo slovenskega rodu, uradno ne želi razkriti. "Novinec v naši ekipi se veseli novega izziva. Ko ne bo več vezan na pogodbo z drugim taborom in bo tudi uradno del naše ekipe, ga bomo predstavili," pravi Massi, ki je v zadnjih mesecih večkrat poudaril, da ga čudi dvigovanje prahu ob kadrovskih menjavah v Tinini ekipi. "V Italiji menjavajo trenerje, pa gredo te stvari gladko mimo brez večjih medijskih vznemirjenj. Tudi druge smučarke, povsem konkretno denimo Julia Mancuso, zamenja serviserja, pa se zaradi tega ne znajde v časopisnih naslovih. V Sloveniji pa … Ne vem. Prepogosto se iščejo afere, kjer ni potrebe za to," razmišlja Italijan na čelu Tinine ekipe.

Ko pokličejo Italijani …

Nova kadrovska menjava ne bo vplivala na potek dela v team to aMaze, vseeno pa tako Mazejeva kot tudi Massi ne skrivata, da sta želela pred olimpijsko zimo ohraniti dozdajšnjo ekipo, predvsem zaradi prepotrebnega posezonskega miru in dobrega delovnega vzdušja ter doslednega sprejemanja razdelitve delovnih nalog. To je bil pravzaprav edini pomislek tvorcev največjega slovenskega smučarskega uspeha, ko je Magoni že med sezono namignil, da ga vleče v domovino. Vseeno ob slovesu zvestega sodelavca ne gojita zamer. "Ni skrivnost, da smo ga želeli zadržati, saj je bil zvest, zelo natančen in izjemno marljiv trener. Tega ne skrivam. Zato sem mu bil pripravljen ponuditi tudi nekoliko drugačen način dela, ki bi mu omogočal več dni z družino. Sestali smo se, želeli smo ga, on se je odločil za novo pot. Dejstvo je, da je Livio velik domoljub. Pred leti naj bi denimo celo izjavil, da bi ob klicu iz Italije tekel v domovino. Meni denimo delo v italijanski reprezentanci ne pomeni toliko kot njemu. Morda je tudi ocenil, da je naši ekipi dal vse, da več ne more. Govorim povsem iskreno, ko pravim, da mu želim v novem delovnem okolju veliko sreče. Ob slovesu je dejal, da mu je bilo v Tinini ekipi kljub velikim naporom zelo lepo. Izpolnil je vse obveznosti do nas, mi do njega," pravi Massi, ki bo rojaka najbolj pogrešal na področju ocenjevanja linij smučanja v hitrih disciplinah.

Ne spreglejte