Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 9. 2021,
13.41

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

smučarski skoki Ema Klinec Ema Klinec Urša Bogataj Urša Bogataj

Nedelja, 12. 9. 2021, 13.41

2 leti, 7 mesecev

Poletna VN, Čajkovski

Bogatajeva druga, mešana ekipa prav tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Urša Bogataj | Urša Bogataj po potrditvi skupne zmage ponovno na stopničkah. | Foto Sportida

Urša Bogataj po potrditvi skupne zmage ponovno na stopničkah.

Foto: Sportida

Po sobotni zmagi na tekmi poletne velike nagrade v Čajkovskem, s katero je potrdila zmago v skupnem seštevku tega tekmovanja, je slovenska skakalka Urša Bogataj na nedeljski tekmi v tem ruskem kraju osvojila drugo mesto. Boljša od nje je bila le domačinka Irina Avakumova. Bogatajeva je nato nastopila še na mešani ekipni tekmi, kjer je z Lovrom Kosom, Emo Klinec in Cenetom Prevcem zasedla drugo mesto. Boljša je bila le Norveška.

Urša Bogataj
Sportal Urša Bogataj je že postala zmagovalka poletne nagrade

Avakumova je s skokoma 132 metrov in 131,5 metra prišla do skupnega izida 247,9 točke. Bogatajevi je s skokoma 126,5 metra in 132 metrov na koncu zmanjkalo vsega 1,2 točke do pete zmage na šestih tekmah poletne velike nagrade. Tretja je bila Norvežanka Silje Opseth z 242,8 točke. Novi slovenski uspeh na poletni veliki nagradi sta dopolnili Ema Klinec in Jerneja Brecl s 4. in 5. mestom na tekmi. To bi sicer moral po prvotnem načrtu gostiti kazahstanski Ščučinsk, a je bila tekma kasneje prestavljena v Čajkovskem. Med najboljšo trideseterico se je s 25. mestom uvrstila še ena Slovenka, in sicer Katra Komar.

Na ekipni tekmi je Slovenija po skoku Bogatajeve povedla, po prvi seriji pa je končala za tokrat premočno Norveško. V drugi seriji se vrstni red ni spremenil, kar je pomenilo končno drugo mesto. 

Urša Bogataj, Lovro Kos, Ema Klinec in Cene Prevc. | Foto: SloSki Urša Bogataj, Lovro Kos, Ema Klinec in Cene Prevc. Foto: SloSki

Dekleta krepko prva tudi v pokalu narodov

Slovenska ženska reprezentanca je tako še povišala prednost v razvrstitvi pokala narodov, kjer ima tekmo pred koncem že neulovljivih 1.371 točk. Druga je Japonska z 942, tretja pa Rusija s 687. Pri moških pa je v vodstvu Norveška s 1.034 točkami, druga je Rusija s 711., tretja pa Avstrija s 616 točkami. Slovenija je peta s 585.

Poletna velika nagrada se bo za skakalke nadaljevala in zaključila v začetku oktobra v Klingenthalu, skakalci se bodo pred tem ustavili še v Hinzenbachu.

Lanišek drugi v Bischofshfnu

Anže Lanišek je bil drugi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Anže Lanišek je bil drugi. Foto: Grega Valančič/Sportida Na drugi tekmi celinskega pokala v avstrijskem Bischofshofnu je Anže Lanišek zasedel 2. mesto, znova se je izkazal tudi Rok Masle, ki je osvojil 12. mesto. Lanišek je po vodstvu včeraj po prvi seriji tekmo končal tik za najboljšimi, danes pa je po petem mestu v prvi seriji, ko je skočil 135 metrov v finalu, napadel z enako daljavo, 240,9 točke, kar ga je popeljalo na drugo mesto. Zanesljivo je zmagal domačin Daniel Tschofenig s skokoma, dolgima 139,5 metra in 142 metri ter z 251,5 točke, tretji je bil vodilni po prvi seriji, Estonec Artti Aigro s skokoma 139,5 in 130,5 metra ter z 239,5 točke. Mladi Masle je bil po prvi seriji s 137 metri osmi, v finalu je skočil 123,5 metra, 217,6 točke pa ga je popeljalo do 12. mesta. Točke je osvojil tudi Bor Pavlovčič na 21. mestu.
Sportal Banalen razlog za diskvalifikacijo na tekmi v smučarskih skokih
Ne spreglejte