Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2019,
12.39

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

Bjoern Einar Romoeren kemoterapija smučarski skoki

Četrtek, 5. 12. 2019, 12.39

4 leta, 4 mesece

Bjoern Einar Romoeren v boju z rakom

Norvežan odkrito o najtežji bitki v življenju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Bjoern Einar Romoeren | Nekdanji odlični smučarski letalec Bjoern Einar Romoeren se od spomladi bori z zahrbtno boleznijo, eno redkih oblik raka. | Foto Vid Ponikvar

Nekdanji odlični smučarski letalec Bjoern Einar Romoeren se od spomladi bori z zahrbtno boleznijo, eno redkih oblik raka.

Foto: Vid Ponikvar

Pred slabega pol leta je nekdanji svetovni rekorder v smučarskih skokih Bjoern Einar Romoeren razkril, da ima raka, pred dnevi pa opisal svojo najtežjo bitko v življenju.
 

Bjoern Einar Romoeren
Sportal Bjoern Einar Romoeren se bojuje z zahrbtno boleznijo #video

Kako hitro se lahko življenje poigra z zdravjem, je v začetku spomladi na lastni koži občutil upokojeni smučarski skakalec Bjoern Einar Romoeren. Norvežan je julija z javnostjo delil informacijo, da so mu zdravniki diagnosticirali maligen kostni tumor v kolku. Dvakratnemu svetovnemu prvaku se je življenje v trenutku obrnilo na glavo. O boju z redko obliko raka, Ewingovim sarkomom, je pred dnevi spregovoril za Hopplandslaget.

Čez mesece se bo poskušal vrniti v normalno življenje

"Navadil sem se na kemoterapije, ni bilo lahko, a to moram opraviti. Na srečo sem končal obsevanja, čez nekaj mesecev bom še kemoterapije. Veselim se prihodnjega leta, ko se bom po tej bitki poskušal vrniti v normalno življenje," je dejal 38-letnik in priznal, da je bilo zadnjih šest mesecev, velik del zdravljenja je opravil v Nemčiji, najtežjih v življenju.

Romoeren o zadnjih mesecih zdravljenja:

Peter Prevc
Sportal Prevcu ni bilo lahko: Izpadel sem goljufivec. To ni človek, ki bi jaz bil.

Pol leta je minilo ekspresno hitro, a zdravljenje postaja vse težje

"Zadnjega pol leta je po eni strani minilo zelo hitro, po drugi pa je bilo zelo dolgočasno. En teden sem imel kemoterapijo, naslednji teden sem prespal, tretji teden pa sem se poskušal kar se da dobro pripraviti na naslednje kemoterapije. To je vse, kar sem počel. Med takšnim zdravljenjem nimaš energije za kaj drugega. Seveda sem poskušal čim več časa preživeti s svojima otrokoma in družino. Nisem zdravnik, a zdravniki se smehljajo, tako da upam, da gre zdravljenje po načrtih. Je pa vse težje, sploh med kemoterapijami sem zdaj precej bolj utrujen, kot sem bil, ko sem jih začel. Težko je vstati iz postelje," se je oče dveh otrok zaupal Norvežanom. Sin Fred se je rodil leta 2017, hčerka pa letos julija, ko je Romoeren prvič spregovoril o svoji bolezni.

Lepo je gledati še kaj drugega kot le Netflix

V pogovoru je med drugim dejal, da mu je bilo v čast, da sta bila z ženo povabljena na slavnostno večerjo z norveškim kraljevim parom, ki mu je, tudi v družbi slovenskega predsednika Boruta Pahorja, razkazal skakalnico na Holmenkollnu.

Upa, da si bo kakšno skakalno tekmo kmalu spet lahko ogledal v živo, do takrat pa bo za rojake stiskal pesti pred televizijskimi zasloni. "Veseli me, da gre fantom tako dobro. Zdaj bodo začela še dekleta. Lepo je pogledati še kaj drugega kot le Netflix."

Romoernov rojak Daniel Andre Tande je zmagal na obeh individualnih tekmah sezone.  | Foto: Sportida Romoernov rojak Daniel Andre Tande je zmagal na obeh individualnih tekmah sezone. Foto: Sportida

V Rusijo in na Norveško

Moška skakalna karavana - na dveh posamičnih tekmah v tej sezoni je zmagal Romoernov rojak Daniel Andre Tande - bo ta konec tedna tekmovala v Rusiji, v Nižnem Tagilu, ženska pa svetovni pokal tradicionalno začenja na Norveškem, v Lillehammerju.

Preberite še:
Severin Freund
Sportal Nove težave Severina Freunda
Ne spreglejte