Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 3. 2011,
21.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andreja Mali Teja Gregorin Pokljuka

Ponedeljek, 28. 3. 2011, 21.48

7 let, 12 mesecev

Andreja Mali: Za menoj je ena boljših sezon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Minuli konec tedna se je z dvema naslovoma biatlonske državne prvakinje okitila Andreja Mali, ki je tako na najlepši možen način sklenila sezono, v kateri je doživela lep preporod.

"Za menoj je končno ena boljših sezon po parih letih stagnacije. Zame je bil to resnično nekakšen mali preporod in dokaz, da sem v bistvu sama zelo veliko naredila in sem na pravi poti. To je zame tudi pomemben dokaz, videla sem, da sem lahko konkurenčna. Zadnje sezone niso bile nič posebnega, šele letos sem dokazala, da se lahko uvrščam med najboljših deset. Zato sem lahko zelo zadovoljna. Najboljša posamična uvrstitev je bila med prvo deseterico, zbrala pa sem tudi največ točk v svetovnem pokalu doslej," pravi 33-letna Kamničanka, ki je pred pravkar minulo sezono pogumno napovedovala uvrstitve med deseterico in te napovedi izpolnila na severnoameriški turneji svetovnega pokala, ko je na zasledovanju v Presque Islu dosegla najboljšo uvrstitev sezone, osmo mesto. "Veliko mest je bilo med dvajset in trideset, kar pomeni, da so bili zaostanki za desetim mestom praktično minimalni. Če ob tem upoštevam vse stvari, ki jih lahko izboljšam, moji cilji ostajajo povsem realni. Če naredim vse idealno, je moj doseg uvrstitev med prvih deset. Želim si tudi stopničke, seveda, za to vendarle tekmujem in vem tudi, da jih ob idealnem razpletu lahko dosežem," še pravi držana prvakinja v šprintu in zasledovanju.

"Nisem več stara dvajset let"

Podobno kot Teja Gregorin, je tudi Malijeva na strelišču morda preveč previdna, prav v času streljanja pa vidi priložnost za napredek. "Vem pa tudi, da imam še zelo veliko rezerve. Tudi na zadnji tekmi v Oslu sem poskusila streljati hitreje, kar mi je uspelo. Bila sem med petimi najboljšimi po času streljanja, po navadi pa sem se gibala okoli osemdesetega mesta. Tukaj vidim, da sem sposobna tudi hitro streljati. Tudi v teku je tako. Tekem je med sezono resnično veliko in če bom želela na vsaki tekmi štartati med prvih deset, bom morala tudi kakšno izspustiti. Nisem več stara dvajset let in to moram vzeti v zakup," nam je še zaupala izkušena biatlonka, ki še ne misli odnehati in se že veseli naslednje sezone, ko bo poskušala stopiti še korak naprej: "Zame je velik motiv sprememba. Letošnjo sezono sem zelo veliko spremenila v samem sistemu treninga in se je obrestovalo. To je seveda motiv za naprej, vem, da dobro delam, da se znam 'poslušati' in vse to me seveda vleče naprej, še posebej rezerve, ki jih pri sebi vidim."

Ne spreglejte