Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
15.51

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Ingrid Landmark Tandrevold Lena Repinc Živa Klemenčič Polona Klemenčič Anamarija Lampič Anamarija Lampič Ruhpolding biatlon

Petek, 12. 1. 2024, 15.51

3 mesece, 2 tedna

Biatlon, Ruhpolding, sprint (ž)

Anamarija Lampič spet letela, le trikrat v kazenski krog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Ruhpolding, Tandervold, Brorsson, Vitozzi | Stopničke so zasedle Ingrid Landmark Tandervold, Mona Brorsson in Lisa Vittozzi. | Foto Guliverimage

Stopničke so zasedle Ingrid Landmark Tandervold, Mona Brorsson in Lisa Vittozzi.

Foto: Guliverimage

V Ruhpoldingu na Bavarskem so danes biatlonke sodelovale na sprinterski tekmi svetovnega pokala, na kateri se je s 14. mestom izkazala Anamarija Lampič. Edina med Slovenkami je osvojila točke svetovnega pokala, na nedeljsko zasledovalno tekmo pa se je uvrstila tudi Polona Klemenčič, ki je bila danes 45.  Zmagala je Norvežanka Ingrid Landmark Tandervold.

Tandervoldova se je veselila zmage z dobrimi 18 sekundami prednosti pred Švedinjo Mono Brorsson in Italijanko Liso Vittozzi, ki je 7,5-kilometrsko progo pretekla sekundo počasneje od Švedinje. Vse tri najboljše so bile na strelišču brezhibne.

Anamarija Lampič je bila tudi danes izjemno hitra v smučini, njen čas teka je bil najboljši, slabih 12 sekund hitrejši od Tandervoldove, morala pa je trikrat v kazenski krog (enkrat po prvem streljanju leže in dvakrat po drugem stoje) in tekmo končala na 14. mestu z 58,5 sekunde zaostanka za zmagovalko.

Anamarija Lampič se je uvrstila med najboljšo petnajsterico. | Foto: Guliverimage Anamarija Lampič se je uvrstila med najboljšo petnajsterico. Foto: Guliverimage

Razveselila trenerja Grossa

"Komaj sem čakala ta sprint, saj tisti v Oberhofu ni bil tisto, kar sem si želela. Tisti tudi tekaško ni bil dober. Danes pa sem se počutila veliko boljše, mislim, da sem bila hitra, res je škoda tistih zadnjih dveh strelov stoje. Bila je lepa priložnost, da bi bila blizu najboljšim šestim, ampak to je pač biatlon, zaviti sem morala v kazenska kroga," je v cilju, nasmejana kot vselej, povedala za Smučarsko zvezo Slovenije.  

Vir: SZS

Na tekmi so jo pričakale nekoliko drugačne razmere, kot so bile na nastrelitvi uro pred startom, je še pojasnila: "Na nastrelitvi je bilo brezvetrje, ko pa se je začela tekma, pa je malce pihalo in sem res vesela, da sem se zbrala in naredila korekcijo za streljanje leže. Mislim, da bo tudi Ricco (glavni trener Gross, op. p.) zelo vesel, da sem naredila oziroma si upala narediti ta korak, da nisem spet 'cincala'. En strel mimo leže in dva stoje, Ricco pravi, da moram streljati 70-odstotno, in to je to. Gremo po stopničkah."

Polona Klemenčič se je v drugi krog podala ravno v lasu, ko je startala Lisa Vittozzi. | Foto: Guliverimage Polona Klemenčič se je v drugi krog podala ravno v lasu, ko je startala Lisa Vittozzi. Foto: Guliverimage

Polona Klemenčič se je mučila

Polona Klemenčič je zgrešila po en strel leže in stoje, na koncu pa s skoraj dvema minutama zaostanka za zmagovito Norvežanko zasedla 45. mesto. "Na progi ni šlo tako, kot bi moralo iti, vem, da sem sposobna več. Ampak za zdaj je to forma, v kateri sem. Na progi sem se mučila, na prvem postanku je bil veter, k sreči sem zgrešila samo enkrat," je bila nezadovoljna v cilju.

Preostali slovenski predstavnici sta ostali brez uvrstitve na zasledovalno tekmo, Lena Repinc je bila s tremi zgrešenimi streli 74. (+ 3:04,9), Živa Klemenčič pa z dvema 75. (3:06,3).

Gross zadovoljen z nastopom Lampičeve

"Zagotovo dobra dirka za Ano, streljala je 70-odstotno, kar je OK. Imela je najboljši čas teka, nekaj težav je imela na streljanju stoje, težko je našla dober položaj, mislim, da ji je malce drselo, kar je občutila prvič. Za Polono se ni izšlo najboljše, veliko več je bilo mogoče, Živa prav tako, začela je z ničlo leže in sem pomislil, da se ji bo tokrat le izšlo, tudi stoje je prve tri strele opravila dobro, četrti in peti pa po mojem mnenju nista bila pod nadzorom, zato sta bila dva zgrešena strela. Lena pa tudi ni ujela zasledovanja. Nič, življenje je težko, ti dve dekleti se lahko že osredotočita na Anterselvo, Ana in Polona pa imata v nedeljo še eno priložnost," pa je dan za SZS ocenil glavni trener slovenske vrste Ricco Gross.

Jutri bo v Ruhpoldingu še moški sprint z Jakovom Fakom, Miho Dovžanom, Lovrom Plankom in Tonijem Vidmarjem, v nedeljo pa bosta tam še obe zasledovalni tekmi.

Izidi: ženske, 7,5 km (sprint)

1. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)   19:25,4/0
2. Mona Brorsson (Šve)                +  18,2/0
3. Lisa Vittozzi (Ita)                   19,0/0
4. Lou Jeanmonnot (Fra)                  24,8/0
5. Elvira Öberg (Šve)                    33,9/2
6. Janina Hettich-Walz (Nem)             35,0/0
7. Linn Persson (Šve)                    35,8/0
8. Lucie Charvatova (Češ)                47,5/1
9. Franziska Preuss (Nem)                51,9/2
10. Julia Simon (Fra)                     52,4/2
...
14. Anamarija Lampič (Slo)                58,5/3
45. Polona Klemenčič (Slo)              1:54,3/2
74. Lena Repinc (Slo)                   3:04,9/3
75. Živa Klemenčič (Slo)                3:06,3/2

...

Svetovni pokal, skupno (11/21 preizkušenj):

1. Justine Braisaz-Bouchet (Fra)    621 točk
2. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) 591
3. Elvira Öberg (Šve)               518
4. Lisa Vittozzi (Ita)              516
5. Julia Simon (Fra)                469
...
19. Anamarija Lampič (Slo)          198
54. Polona Klemenčič (Slo)           42
74. Lena Repinc (Slo)                 7

...

Preberite še:

Ruhpolding, norveška moška štafeta
Sportal Tudi slovenska moška štafeta izvrstna v Ruhpoldingu!
Biatlon, francoska ženska štafeta, Ruhpolding
Sportal Slovenke močno popravile vtis iz Oberhofa
Anders Besseberg
Sportal Nekdanjemu biatlonskemu šefu na Norveškem sodijo zaradi korupcije
Gilonne Guigonnat, Lou Jeanmonnot, Justine Braisaz-Bouchet, Julia Simon
Sportal Slovenke brez uvrstitve, Francozinje so jih prehitele že pred polovico tekme
Ne spreglejte