Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
20.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

WFC 23 WFC Ivica Trušček Mourad Derbal Denis Porčič - Chorchyp Dalibor Anastasov

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 20.45

5 let, 2 meseca

Po borilnem spektaklu WFC 23 Uprising

Alžirski lev se je po zadnji borbi izpovedal: Vse življenje sem boril zanjo #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Sinočnji borilni spektakel WFC 23 je navdušil skoraj povsem polno Halo Tivoli in verjamemo, da tudi gledalce pred malimi zasloni. V medijsko najodmevnejših dvobojih je bil razplet pričakovan, a še zdaleč ne dosežen na lahek način. Hrvat Ivica Trušček je na presenetljiv način postal prvak WFC v velterski kategoriji. Alžirec Mourad Derbal pa se je z zmago nad Denisem Porčičem -Chorchypom poslovil od aktivnega tekmovanja.

WFC 23 Ljubljana
Sportal Čustveno slovo Alžirca, Hrvat na nor način do šampionskega pasu #video #foto

Izjemen dvoboj po pravilih MMA za naslov prvaka v kategoriji do 77 kilogramov se je začel z zlomljenim nosom Ivice Truščka in silovitim napadom Albanca Arberja Muratija. ''To počnem že 20 let in poznam večino trikov. To, kar mi da nasprotnik, to vzamem. Zmagal bi lahko tudi na katerikoli drug način,'' je po zmagi za šampionski pas dejal nasmejani Hrvat, ki je v ring po zmagi v svojem slogu povabil tudi ženo in otroke.

Trušček je svojo novo zmago slavil s svojo družino. | Foto: Urban Meglič/Sportida Trušček je svojo novo zmago slavil s svojo družino. Foto: Urban Meglič/Sportida

Ko je Trušček umiril Muratijevo začetno energijo, se je dvoboj precej nehote preselil na tla, kjer je izkušeni Hrvat pritisnil na vrat nasprotnika. Muratiju je ostala le še predaja. ''Padel sem na tla in tam mi je pritisnil na vrat, česar nisem pričakoval. To je naredil odlično in zato je prvak,'' je lahko le skomignil z rameni Albanec.

Ivica Trušček naj bi poleti branil naslov proti Daliborju Anastasovu, ki je kot edini Slovenec Truščka pred 11 leti že premagal.

Fotogalerija iz Tivolija (foto: Urban Meglič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 103

Alžirec nima več motivacije

Novo in hkrati zadnjo zmago v karieri je slavil Alžirec s slovensko dušo Mourat Derbal Mury. V precej enakovrednem dvoboju v kickboksu je po točkah premagal Denisa Porčiča Chorchypa in rokavice vrgel v kot.

''Pred tremi tedni sem izgubil mamo in nimam več motivacije, da se borim. Vse življenje sem boril zanjo. Ona je bila največja ljubezen na svetu. Zdaj res čutim, da sem prazen. Zdaj se lahko posvetim svojo energijo mladini. V klubu imam veliko mladih,'' je povedal priljubljeni Mury, ki je v Slovenijo pribežal pred 20 leti.

Derbal je v zadnji rundi, ko je Porčiču pošla moč, pokazal, da je še vedno vrhunski. | Foto: Urban Meglič/Sportida Derbal je v zadnji rundi, ko je Porčiču pošla moč, pokazal, da je še vedno vrhunski. Foto: Urban Meglič/Sportida

Lepa borba dveh veteranov je navdušila tivolsko občinstvo, tudi mlade, ki jim tako Mury kot Chorcyp predajata vse znanje in vso ljubezen do borilnih športov.

''Da sva dva starca pokazala, da si star, ko pozabiš, da nisi mlad. Da sva spodbudila mlade, da se ne zakajajo in pijejo, ampak da trenirajo,'' je bil kljub porazu zadovoljen Chorchyp.

Od Slovencev so se sinoči zmage veselili še Luka Podkrajšek in Jakob Nedoh v MMA ter Haris Aksalič, ki je za drugo profesionalno zmago v boksu potreboval vsega 30 sekund.

Ne spreglejte