Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2024,
18.06

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

WFC Haris Aksalić Monika Kučinič

Nedelja, 21. 4. 2024, 18.06

1 teden, 5 dni

Tri slovenske zmage borcev mešanih borilnih veščin v Hali Tivoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Monika Kučinič | Monika Kučinič | Foto Vid Ponikvar

Monika Kučinič

Foto: Vid Ponikvar

Ljubljanska dvorana Tivoli je v soboto zvečer gostila boje mešanih borilnih veščin pod vodstvom slovenske organizacije WFC in bahrajnske Brave. Slovenci Domen Drnovšek, Haris Aksalič in Monika Kučinič so prišli do zmage, četrti slovenski borec David Forster pa je izgubil proti Nemcu Christianu Machu. V glavni borbi večera je slavil Erko Jun.

Na glavni, zadnji borbi večera je Jun v prvi rundi z nokavtom premagal Alžirca Mohameda Saida Maalema. Karizmatični 33-letnik iz Bosne in Hercegoine je že lani v glavni borbi večera slavil v Ljubljani, tudi letos je tekmeca nokavtiral. Jun si je tako zagotovil borbo za naslov prvaka Brave v poltežki kategoriji.

Druga borba večera v kletki male tivolske dvorane je prinesla prvi slovenski nastop. Debitant Drnovšek, sicer izkušen borec v brazilskem jiu jitsuju, je v supervelterski kategoriji ugnal Italijana Andriana Muruga v prvi rundi.

V četrti in zadnji borbi uvodnega dela se je nekdanji boksar Aksalič pomeril proti Turku Bakiju Sahinu, ki je debitiral na tekmovanju pod okriljem Brave. Turški rokoborec je bil blizu zmage, a se je Slovenec rešil in na koncu zmagal v dvoboju težke kategorije.

Prvi dvoboj glavnega dela pa je ponudil dvoboj Monike Kučinič in Gruzijke Sofije Bagišvili v slamnati kategoriji. Tudi Slovenki je kazalo na poraz v prvi rundi, a Gruzijka ni izkoristila priložnosti, ki pa jo je v tretji rundi Kučinič in prišla do zmage. Ta je v govoru po dvoboju izzvala Bahrajnko Sabrino de Sousa.

Predzadnja borba večera je postregla s še zadnjim slovenskim nastopom. Forster je v superlahki kategoriji izgubil z Machom, Nemec je dominiral skozi vse tri runde dvoboja in zasluženo slavil.

Podoben spektakel pod okriljem organizacije Brave se bo v Slovenijo vrnil oktobra.

Ne spreglejte