Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
7.54

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 26. 1. 2022, 7.54

2 leti, 3 mesece

Znano je, kje bomo spet videli Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Govorice o zgodbi Novaka Đokovića iz Avstralije se še vedno niso polegle, a je že znano, kje bo prvi igralec sveta igral naslednji turnir po sagi v Avstraliji.

Če držijo informacije, bo Novak Đoković igral na turnirju serije 500 v Dubaju. Beograjčan je na tem turnirju zmagal že petkrat, nazadnje pa je tam igral pred dvema letoma. Turnir bo kar močno zastopan, saj bodo med drugim tam igrali Andrej Rublev, Felix Auger Aliassime, Jannik Sinner, Hubert Hurkacz, Denis Šapovalov … Turnir bo na sporedu od 21. do 27 februarja.

Pred dobrim tednom je zgodba Novaka Đokovića dvignila veliko prahu, potem ko so ga avstralske oblasti izgnale iz Avstralije. Beograjčan namreč ni cepljen, je pa po njegovih besedah v zadnjih šestih mesecih prebolel bolezen covid-19. A to za avstralske oblasti ni bilo dovolj dober razlog za pridobitev avstralskega vizuma. Zato so ga po odločitvi zveznega sodišča poslali domov.

Novak Đoković je lani zmagal OP Francije. Ga bomo gledali tudi letos? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je lani zmagal OP Francije. Ga bomo gledali tudi letos? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na OP Francije bi ga morda že gledali

Kmalu po tistem so iz Francije prišle informacije, da so oblasti sprejele odločitev, da bodo pri njih lahko igrali le športniki, ki bodo polno cepljeni. A pozneje so to spremenili, tako da bodo lahko v Franciji igrali tudi tisti, ki so v zadnjih šestih mesecih preboleli bolezen covid-19. Med temi pa je tudi Đoković.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kdaj bo povedal svojo plat zgodbe?

Srbski mediji so že pred časom pisali, da se do konca OP Avstralije ne bo javno oglašal. Po tem pa naj bi eden najboljših teniških igralcev vseh časov povedal svojo plat zgodbe.

"Zelo sem razočaran nad odločitvijo sodišča, potem ko so zavrnili mojo prošnjo za sodni vpogled v ministrovo odločitev o preklicu mojega vizuma. To pomeni, da ne morem ostati v Avstraliji in tako sodelovati na OP Avstralije. Spoštujem odločitev sodišča in z oblastmi bom sodeloval glede svoje deportacije. Ni mi prijetno, da so bili zadnjih nekaj tednov vsi osredotočeni name. Upam, da se bomo zdaj vsi osredotočili na igro in turnirje. Igralcem, uradnemu osebju, prostovoljcem in navijačem želim vse najboljše na turnirju," je v izjavi za javnost takoj po odločitvi avstralskega sodišča zapisal Nole.

Olga Danilović
Sportal Zaradi nje je Đoković prišel v Beograd #video
Craig Tiley
Sportal Preobrat: se Đoković že prihodnje leto vrača v Avstralijo?
Novak Đoković
Sportal Dobra novica za Novaka Đokovića, Francija spremenila pravila
Ne spreglejte