Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2024,
7.58

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Tamara Zidanšek Dalila Jakupović

Ponedeljek, 18. 3. 2024, 7.58

4 mesece

Zidanškova obstala v kvalifikacijah, Jakupovićeva dobila nov turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Dalila Jakupović | Dalila Jakupović je zmagala še na drugem teniškem turnirju serije Mednarodne teniške zveze (ITF) v Indiji zapored. | Foto Sportida

Dalila Jakupović je zmagala še na drugem teniškem turnirju serije Mednarodne teniške zveze (ITF) v Indiji zapored.

Foto: Sportida

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla po prvem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju serije WTA 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 8,06 milijona evrov. Še ena slovenska igralka Dalila Jakupović pa je dobila še drugi turnir zapovrstjo v seriji Mednarodne teniške zveze (ITF) v Indiji.

Tamara Zidanšek je ostala brez nastopa na glavnem delu turnirja v Miamiju, ki se bo začel v torek. V prvem krogu kvalifikacij jo je ustavila Danka Clara Tauson s 6:4, 6:3.

Šestindvajsetletna Konjičanka, ki po današnji posodobitvi zaseda 118. mesto lestvice WTA, je to sezono dobila le en dvoboj, še tega na turnirju serije ITF. Trenutno je v nizu treh zaporednih porazov, skupno razmerje pa znaša 1-6 tako na najvišji kot nižji ravni turnirjev.

Na turnirjih ITF 35 pa še naprej uspešno nastopa Dalila Jakupović. Potem ko je dobila tako turnir posameznic kot dvojic v Nagpurju, je zdaj slavila še med posameznicami v Indoreju, prav tako v Indiji.

V finalu turnirja z nagradnim skladom 23 tisoč evrov je ugnala domačinko Shrivalli Bhamidipaty s 6:3, 6:2. To je bila njena osma zmaga na turnirjih serije ITF, v finalu je igrala 21.

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Carlos Alcaraz je ubranil lovoriko v Indian Wellsu

 

Ne spreglejte