Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
30. 10. 2018,
9.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

3

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal

Torek, 30. 10. 2018, 9.25

5 let, 5 mesecev

Zgroženi Nadal: Vem, da se je tam notri zgodilo nekaj zelo slabega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

3

Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Po Novaku Đokoviću je zdaj spregovoril še Rafael Nadal, ki naj bi decembra s Srbom igral ekshibicijski dvoboj v Savdski Arabiji, državi, ki je zaradi ubitega novinarja pod plazom kritik.

Že zelo dobro znana zgodba, ki je pretresla svet … Pred kratkim so na savdskem konzulatu v Istanbulu umorili savdskega novinarja Džamala Hašokdžija. Naključje je hotelo, da naj bi 22. decembra v Savdski Arabiji ekshibicijski turnir igrala dva izmed najboljših igralcev vseh časov Novak Đoković in Rafel Nadal. Tudi onadva sta se, ne kriva ne dolžna, znašla pod plazom kritik.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković je prvič spregovoril o političnem pritisku

"Zgodile so se zelo grde stvari in grozno je, da je novinar izgubil življenje." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Zgodile so se zelo grde stvari in grozno je, da je novinar izgubil življenje." Foto: Guliverimage/Getty Images "Zgodile so se zelo grde stvari"

O tej temi je zdaj spregovoril tudi Rafael Nadal. "Seveda se zavedam situacije, ampak smo se dogovorili že pred enim letom, da bom igral tam. Moja ekipa se pogovarja z organizatorji. Poskušali bodo vse analizirati in to je to," je uvodoma povedal kralj peska, ki verjame, da se bo stvar kmalu rešila.

"Zgodile so se zelo grde stvari in grozno je, da je novinar izgubil življenje. Vem, da se je tam notri zgodilo nekaj zelo slabega. Spremljali bomo, kako se bo vse skupaj odvijalo in upam, da bo čim prej vse jasno," je dodal trenutno prvi igralec sveta.

Rafael Nadal, Novak Đoković
Sportal Đoković in Nadal zaradi ubitega novinarja pod vse večjim pritiskom #video

Rad bi zaslužil nekaj denarja za domačine iz sosednje vasi

Španec je pred kratkim napovedal še en dobrodelni dvoboj. Rafa bi s tem rad pomagal ljudem na Majorki, kjer so jih prizadele poplave. V tistem času je bil doma in je tudi osebno priskočil na pomoč prizadetim.

"Čez kakšen dan bomo več vedeli. Bilo je grozno, kar se je zgodilo blizu vasi, kjer je moja hiša. Niso samo oni doživeli nesreče, ampak tudi okoliške vasi. Težko je opisati, kaj se je zgodilo v San Lorenzu. Imel sem možnost biti tam dan po katastrofi. Če niste bili tam, si ne morete predstavljati, kako je bilo v vasi. Imam sorodnike v tej vasi in z njimi sem zelo povezan. Poskušamo nekaj narediti in zaslužiti nekaj malega denarja za ljudi, ki so vse izgubili. Zame so bili to težki dnevi," je še povedal Nadal.

Rafael Nadal je trenutno v Parizu na turnirju serije masters, kjer bo igral prvič po OP ZDA. Majorčana so nekaj časa pestile poškodbe.

Ne spreglejte