Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2013,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Žemlja Portorož Blaž Rola

Torek, 2. 7. 2013, 10.54

8 let

Žemlja napredoval, preostali trije Slovenci ujeli le 14 iger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi dan portoroškega challengerja se je predstavil prvi nosilec in najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ki je izločil Belorusa Igorja Gerasimova. Preostala trojica Slovencev je izpadla.

Po uvodnem dnevu največjega letošnjega teniškega dogodka v Sloveniji, ki je prinesel mešane občutke, saj si je gleženj poškodoval Blaž Kavčič, je v sredo od štirih Slovencev napredoval le prvi nosilec Grega Žemlja. V večernem obračunu je na glavnem igrišču prekrižal lopar z Belorusom Igorjem Gerasimovim, ki je zamenjal poškodovanega Mika Urbanijo, in ga premagal s 6:4, 6:3. Po dvoboju je Žemlja povedal: "Imel sem nekaj težav s sapo, saj že od nekdaj težko igram ob visoki vlažnostji zraka, hkrati pa se mi pozna, da sem na začetku sezone prebolel mononukleozo. Zato sem hotel čim prej zaključiti točke in dvoboj. To je šele prva stopnička do končnega uspeha, vsak naslednji dvoboj bo težji. Priznati moram, da se tu v Portorožu počutim zares lepo in da je vzdušje okoli teniškega centra zelo prijetno."

Preostala slovenska trojica, ki je nastopila, je morala priznati premoč nasprotnikom. Še najbolje se je upiral Nik Razboršek, ki je proti Špancu Guillermu Olasomu izgubil s 4:6 in 3:6. "Bil sem kar precej nervozen. Mislil sem, da se bom sprostil po igri ali dveh, pa sem vseeno ostal rahlo v krču. Če bi igral tako kot v kvalifikacijah, mislim, da bi Španca premagal. Vidim, da večje razlike med turnirji serije Futures in Challenger pravzaprav ni." je po tekmi razmišljal Razboršek. Blaž Rola je priznal premoč Slovaku Karolu Becku, po obračunu pa dejal: "Razočaran sem edino nad svojim prvim servisom, ki enostavno ni funkcioniral. Če nimaš prvega servisa, potem Becka ne moreš premagati. Vidi se, zakaj je bil nekoč med najboljšimi 40-imi igralci na svetu. Moram pohvaliti njegovo igro, ne vem pa, kako ramišlja on. Na igrišču sem se počutil dobro, vendar Beck praktično ni naredil nobene napake. Seveda, da bi rad odigral še kakšen dvoboj pred domačimi igralci, ampak, je kar je. Ostane mi še konkurenca dvojic, kjer vem, da skupaj z Aljažem Bedenetom, lahko igrava še bolje." Marko Lazič je izgubil proti Avstrijcu Martinu Fischerju.

Ne spreglejte