Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2023,
19.00

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Kaja Juvan Pia Lovrič Tamara Zidanšek tenis teniški globus

Četrtek, 14. 9. 2023, 19.00

7 mesecev, 2 tedna

TENIŠKI GLOBUS, 14. september

Zidanškova brez izgubljene igre, Juvanova v težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek je bila uspešnejša od mlajše rojakinje. | Foto www.alesfevzer.com

Tamara Zidanšek je bila uspešnejša od mlajše rojakinje.

Foto: www.alesfevzer.com

Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale domačega turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani. V osmini finala oziroma drugem krogu je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Kaja Juvan je po urniku začela dvoboj proti Romunki Marini Bulgaru, a je vmes posegla nevihta. Juvanova je ob prekinitvi zaostajala s 3:6, 0:1 z brejkom Romunke na začetku drugega niza. Dvoboj se bo nadaljeval v petek.

Zaradi slabše vremenske napovedi so četrtkove dvoboje v celoti igrali v Tivoliju, potem ko podlaga na Trgu republike ob zgolj dveh v sredo odigranih dvobojih še ne omogoča igranja ob spremenljivih vremenskih razmerah. Dež je sicer dopoldne izostal, Tamara Zidanšek in Pia Lovrič pa sta začeli po urniku. Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanškova hitro prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je še naprej prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre.

Pia Lovrič | Foto: www.alesfevzer.com Pia Lovrič Foto: www.alesfevzer.com Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. Enaindvajsetletna Lovričeva (509. WTA) nikakor ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja serije WTA 125 v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut.

"Mogoče je  bilo 6:0, 6:0, ampak ni bilo '6:0, 6:0'. Bile so dolge točke ... Poskušam se osredotočiti nase in v vsaki točki delati to, kar mislim, da mi bo prineslo uspeh," je po dvoboju dejala Zidanškova, ki je v zadnjem času našla prave občutke. "Saj ne da prej nisem uživala, a mi je zdaj lažje. Končno sem samozavestna, da grem na igrišče in vem, da sem pridno delala, natrenirala stvari, ki jih moram, in da bom to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, danes 6:0, 6:0, ampak so bile dolge igre in je treba biti ves čas zbran ter delati tisto, kar ti tak rezultat prinaša."

V četrtfinalu se bo v petek pomerila z Rusinjo Eriko Andrejevo, ki je s 6:4, 6:4 premagala Čehinjo Saro Bejlek. Nekdanja polfinalistka OP Francije upa, da bo lahko kak dvoboj odigrala tudi na osrednjem igrišču Mime Jaušovec na Trgu republike. Tretji dvoboj v Tivoliju bo danes odigrala še zadnja Slovenka v žrebu, Kaja Juvan, ki se bo pomerila z Romunko Miriam Bulgaru. Ta na lestvici WTA zaseda 201. mesto.

Kaja Juvan | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Kaja Juvan Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Dvaindvajsetletna Kaja Juvan je v peti igri uvodnega niza izgubila začetni udarec in proti Romunki Marini Bulgaru nadaljevala z neprepričljivo igro. Po drugem odvzemu servisa je Bulgaru uvodni niz dobila s 6:3. V drugem je Romunka takoj odvzela servis dve leti mlajši Slovenki in povedla. Ob prekinitvi zaradi močnega dežja pa je imela v drugi igri Romunka prednost na svoj začetni udarec.

Organizatorji so dolgo čakali na morebitno nadaljevanje, pripravljali igrišče, a je vmes posegla še tema. Tako bosta dvoboj dokončali v petek. Nato se bo v petkovem četrtfinalu zmagovalka pomerila z Madžarko Dalmo Galfi, ki je s 6:1, 7:6 (3) ugnala rojakinjo Reka-Luco Jani.

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana:

Osmina finala:

Tamara Zidanšek (Slo/4) - Pia Lovrič (Slo) 6:0, 6:0;
Erika Andrejeva (Rus/8) - Sara Bejlek (Češ) 6:4, 6:4;
Kaja Juvan (Slo/6) - Miriam Bianca Bulgaru (Rom) 3:6, 0:1 - prekinjeno zaradi dežja;
Dalma Galfi (Mad/3) - Reka-Luca Jani (Mad) 6:1, 7:6 (3);

San Diego, WTA:
- četrtfinale:

Sofia Kenin (ZDA) - Anastasia Potapova (Rus) 6:2, 6:3;
Emma Navarro (ZDA) - Maria Sakari (Grč/3) 6:4, 0:6, 7:6 (4);
Barbora Krejčikova (Češ/4) - Beatriz Haddad Maia (Bra/7) 6:4, 6:3;
Danielle Collins (ZDA) - Caroline Garcia (Fra/2) 6:2, 6:3.

Osaka, WTA:
2. krog:

Lin Zhu (Kit/1) - Moyuka Uchijima (Jap) 6:4, 4:6, 6:1;
Elizabeth Mandlik (ZDA) - Rebecca Marino (Kan) 7:5, 3:6, 6:1;
Arianne Hartono (Niz) - Panna Udvardy (Mad) 6:2, 6:0;
Wang Xinyu (Kit/3) - Himeno Sakatsume (Jap) 6:4, 6:2.

Ne spreglejte