Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2020,
10.42

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Koronavirus Wimbledon

Ponedeljek, 30. 3. 2020, 10.42

4 leta

Wimbledona letos ne bo, o tem ni dvoma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Wimbledon 2019, zvezdniki | Letos ne bomo gledali teniških dvobojev na sveti travi. | Foto Getty Images

Letos ne bomo gledali teniških dvobojev na sveti travi.

Foto: Getty Images

Po poročanju tiskovne agencije Reuters bodo organizatorji teniškega grand slama v Wimbledonu ta teden sporočili, da bo letošnji turnir odpadel. To je novinarjem prišepnil podpredsednik nemške teniške zveze Dirk Hordoff.

Nemec je izjavo ponovil za televizijo Sky Sports in dodal, da je odločitev že sprejeta, uradna pa naj bi postala to sredo, ko bodo organizatorji znova sedli za mizo.

"Seja upravnega odbora bo prihodnjo sredo in tam bodo sprejeli končno odločitev. Prav tako sem vključen v organe WTA in ATP. Tam so bile že sprejete potrebne odločitve, Wimbledon pa bo odpoved sprejel prihodnjo sredo. O tem ni dvoma. To je v trenutnih razmerah nujno."

"Kaj drugega je glede na trenutne omejitve potovanja povsem nerealno pričakovati. Na mednarodna teniška tekmovanja potuje na tisoče ljudi z vsega sveta. To je nepredstavljivo," je za Sky Sports Germany povedal Dirk Hordorff.

Wimbledon | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Izvedba v terminu odpadlih olimpijski iger? Skoraj nemogoče.

Že pred dnevi so se pojavila ugibanja, da bi lahko najprestižnejši turnir izpeljali v času, ko bi moral potekati olimpijski teniški turnir (julij, avgust), a za to je zelo malo možnosti. Tamkajšnjo prizorišče ima samo dve pokriti igrišči in pozno poleti (v Wimbledonu se igra na travi, op. p.) je skoraj nemogoče izpeljati turnir.

Turnir v All England Clubu bi moral potekati med 29. junijem in 12. julijem. Če bo odpadel, bo to prvič po letu 1945. Organizatorji Wimbledona so pred tem že sporočili, da turnirja pred praznimi tribunami ne nameravajo izvesti.

V nasprotju z Odprtim prvenstvom Francije, ki je bilo z maja oziroma začetka junija prestavljeno na september, so prireditelji v Londonu veliko bolj odvisni od vremena oziroma priprave igralne površine, zato preložitev zanje ni rešitev.

OP Francije | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Francozi so delali račun brez krčmarja

Francoski organizatorji so že pred časom svetovno teniško javnost obvestili, da bodo OP Francije prestavili na september, potekal naj bi teden dni po OP ZDA. Odziv na njihovo enostransko odločitev je bil precej buren.

Zaradi pomanjkljive komunikacije in sprejetja tega ukrepa se niso odzvali samo igralci, ampak tudi organizatorji tistih turnirjev, ki potekajo v tistem času. Združenji ATP in WTA, ki sicer od igralcev zahtevata, da igrajo na vseh štirih turnirjih za grand slam, novega datuma za Roland Garros še nista sprejeli.

"Enostransko odločanje so kritizirali praktično vsi in na podlagi tega lahko le predvidevam, da se OP Francije ne bo premaknilo, kot je bilo načrtovano. Tudi če francoska zveza že išče nov datum, ima zdaj možnost, da sodeluje z vsemi preostalimi in da naredijo načrt, ki je smiseln za vse," je še povedal Hordorff.

Pobiralci žogic
Sportal Kakšna je usoda wimbledonskega turnirja?
Ne spreglejte