Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
14. 7. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

3

Natisni članek

Wimbledon

Petek, 14. 7. 2017, 9.45

6 let, 6 mesecev

Wimbledon

Wimbledon: Zaradi sivih spodnjic je mladeniča poslala z igrišča #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,40

3

Glavni turnir v Wimbledonu prehaja v sklepno fazo, organizatorji pa se še vedno strogo držijo pravila oblačenja (vse mora biti belo). Jurija Rodinova, ki v Wimbledonu igra med mladinci, so preverjali kar dvakrat. Na koncu je seveda obveljalo pravilo organizatorjev.

Wimbledonski organizatorji so glede pravila oblačenja smrtno resni, kar so v preteklosti že večkrat pokazali. V četrtek so mladinci igrali 3. krog, še preden se je dvoboj začel, pa je moral Jurij Rodinov še enkrat v slačilnico, saj si je moral preobleči spodnjice. Sprva je napako opazil glavni sodnik, za tem pa je na igrišče prišla še nadzornica, ki je 18-letnega mladeniča poslala v slačilnico.

Brazilec je najprej nasprotoval, a na koncu tudi on popustil

Rodinov pa ta dan ni bil edini igralec, ki je kršil pravilo oblačenja. Pod drobnogledom sodnikov sta se znašla tudi prva nosilca v dvojicah med mladinci Zsombor Piros in Yibing Wu. Eden od njiju je imel modre, drugi pa črne spodnjice. Joao Da Silva, ki je bil eden od njunih nasprotnikov, je imel sive spodnjice.

Medtem ko sta se Piros in Wu takoj preoblekla, je Brazilec Joao Da Silva nasprotoval pravilu, a se je na koncu tudi on vdal. "Izginil je za 30 minut, tako da je trajalo kar dolgo časa, preden se je dvoboj začel," je povedal Piros.

Venus Williams si je morala zamenjati rožnati modrček. | Foto: Guliverimage/Getty Images Venus Williams si je morala zamenjati rožnati modrček. Foto: Guliverimage/Getty Images

Letos so privili tudi Venus Williams

Že pred tem so se na igriščih Wimbledona pojavljale kršitev pravila oblačenja. Letos je že na začetku turnirja pravilo kršila Venus Williams, letošnja finalistka in petkratna zmagovalka. Po dvoboju so Williamsovo vprašali, ali se je morala zaradi tega zagovarjati pred organizatorji turnirja. "Da, ampak nočem govoriti o tem. Zame je vse skupaj nekoliko nerodno. To bom prepustila vam. Vi lahko o tem govorite s prijatelji, jaz sem to pustila za seboj." Organizatorji turnirja niso potrdili razgovora z Williamsovo glede njenega spodnjega perila. "To je zasebna stvar med klubom in igralcem."

Črn modrček in oranžni podplati

Pred dvema letoma se je podobno zgodilo Kanadčanki Eugenie Boucharad, ki je nosila črn modrček. Prav tako je leta 2013 pravilo kršil Roger Federer, sedemkratni zmagovalec Wimbledona, ki je imel na svojih športnih copatih oranžne podplate.

Ne spreglejte