Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
12.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Serena Williams Wimbledon

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 12.05

6 let, 7 mesecev

Kanadčanko zaradi črnega modrčka skoraj pribili na križ, pri Sereni pa kot da ni nič

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Serena Williams

Se še spomnite lanske afere s črnim modrčkom, zaradi katerega so mlado Kanadčanko Eugenie Bouchard skoraj kaznovali? Včeraj je bila podobna zgodba pri Sereni Williams. In kaj se je zgodilo? Nič.

Kot je znano, so v Wimbledonu zelo stroga pravila, tudi pri oblačenju. Pravilo številka sedem namreč pravi, da morajo biti igralke in igralci oblečeni v belo barvo. Prav tako mora bela barva prevladovati pri dodatni opremi (nogavice, znojniki za roke, trakovi za glavo), belo mora biti tudi spodnje perilo.

Niso opazili ali niso želeli opaziti? Očitno je, da Serena Williams pod svojo obleko ni imela belega modrčka. | Foto: Očitno je, da Serena Williams pod svojo obleko ni imela belega modrčka.

Ljubitelji tenisa se bodo zagotovo spomnili lanske afere, ko je imela kanadska igralka Eugenie Bouchard pod svojo belo obleko črn modrček. Glavna sodnica dvoboja je to opazila, a jo je simpatična igralka k sreči odnesla brez kazni.

V nedeljo je Serena Williams igrala proti nemški teniški igralki Anniki Beck, ki jo je premagala po vsega 51 minutah in dosegla svojo 300. zmago na turnirjih za grand slam. Pri Američanki se je predvsem pri začetnem udarcu videlo, da tudi ona pod svojo obleko nima belega modrčka, a tega tokrat ni nihče niti opazil niti omenil. Postavlja se vprašanje, ali organizatorji tega dejansko niso opazili ali niso želeli  opaziti.

Letos je bilo že veliko govora o oblekah. Zelo znana blagovna znamka je nekatere igralke celo pozvala, da lahko vrnejo obleke in da jim bodo dali nove. Serena Williams s tem ni imela težav, saj ima svojo linijo teniških oblačil.

Nicka Kyrgiosa opozorili zaradi traka z uradno licenco

Lani je bil glede oblačenja še en poseben primer. Avstralski igralec Nick Kyrgios je na dvoboju z Milošem Raonićem na glavi nosil bel trak z vijoličasto in zeleno črto. Pri vsej stvari je najbolj zanimivo to, da so temu traku podelili uradno licenco za Wimbledon. Kljub temu je glavni sodnik presodil, da je Kyrgios kršil pravila oblačenja.

Lani jih je zaradi traku na glavi poslušal tudi Nick Kyrgios. | Foto: Lani jih je zaradi traku na glavi poslušal tudi Nick Kyrgios.

Ne spreglejte