Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Serena Williams WTA

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 11.27

8 let, 5 mesecev

Williamsova utrdila primat, sibirska tigrica zdrsnila za dve mesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po vrhuncu peščene sezone tekmovalnega teniškega koledarja v Roland Garrosu je Serena Williams pričakovano utrdila primat na svetovni jakostni lestvici WTA.

Američanka ima pred prvo izzivalko Čehinjo Petro Kvitovo kar 4421 točk prednosti. Najboljša Slovenka Polona Hercog je po novem na 83. mestu.

Je pa pariški pesek prinesel menjavo na mestu prve izzivalke dominantni Williamsovi, ki je v Parizu osvojila svoj že 20. naslov na turnirjih velike četverice.

Čehinja Kvitova, na French opnu je izpadla v osmini finala, je skočila za dve mesti in je po novem druga teniška violina, Romunka Simona Halep je zadržala tretjo pozicijo, ruska zvezdnica Marija Šarapova pa je z drugega mesta zdrsnila na četrto. Peta je danska igralka poljskega rodu Caroline Wozniacki, šesta je Srbkinja Ana Ivanović. Uvrstitev v finale odprtega prvenstva Francije v Parizu se pozna pri uvrstitvi Čehinje Lucie Šafarove, ki je s 13. mesta napredovala v elitno deseterico na sedmo mesto. Osma je Rusinja Jekaterina Makarova, deveta Španka Carla Suarez Navarro, deseterico pa zaključuje Nemka Angelique Kerber.

Med Slovenkami je najvišje rangirana in edina med prvo stoterico izgubila osem mest in je po novem 83. igralka sveta. Najboljša slovenska teniška igralka je posamične nastope na odprtem prvenstvu Francije končala v drugem krogu, boljša je bila Rusinja Jelena Vesnina. Druga Slovenka na razpredelnici Nastja Kolar je na 225. mestu.

Ne spreglejte