Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
23. 1. 2014,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Stanislas Wawrinka Roger Federer Rafael Nadal

Četrtek, 23. 1. 2014, 15.35

8 let

Wawrinka: Igrati proti Federerju bi bilo nekaj izjemnega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V prvem polfinalnem dvoboju med Stanislasom Wawrinko in Tomašem Berdychom so odločale malenkosti. Na koncu se je svojega prvega velikega finala veselil Švicar.

Wawrinka je bil že nekajkrat blizu finala, a mu je do zdaj spodletelo. Seveda je imel na tiskovni konferenci razlog, zakaj se mu je vseskozi smejalo. "Še sam ne vem, zakaj se mi smeji," je sprva povedal Wawrinka.

"Počutim se odlično. Nisem si mislil, da bom kdaj v svoji karieri prišel do finala na turnirju za grand slam. Zadnja leta sem ogromno garal, da sem izboljšal svojo igro. S tem pa sem si želel zmagovati velike dvoboje na velikih turnirjih. No, zdaj sem se prvič uvrstil v veliki finale in res sem vesel tega uspeha," je razlagal 28-letni Švicar, ki meni, da je ravno zdaj na vrhuncu svoje kariere.

"Zdaj sem na vrhuncu svoje kariere. Že lani sem imel občutek, da igram bolje, vendar zdaj tudi bolje prenašam pritiske. Bolj sem zrel. Star sem 28 let in že deset let nastopam na turnirjih. Zdaj čutim, da je prišel moj čas. Uživam v tem, kar delam."

In koga si želi v finalu? "Moja statistika dvobojev je slaba tako proti Nadalu kot tudi proti Federerju. Vendar igrati v švicarskem finalu bi bilo nekaj neverjetnega. Roger je najboljši igralec vseh časov in igrati prvi finale proti njemu bi bilo nekaj res izjemnega," je še povedal Wawrinka, ki je dober prijatelj Federerja in priznava, da bo nekoliko čuden občutek, če bo moral v finalu igrati proti svojemu rojaku.

Berdych: Če bi vedel, kaj je odločalo, bi bil genij

Šlo je za izredno enakovreden dvoboj, tega se zaveda tudi Berdych. "Če bi vedel, kaj je odločalo na igrišču, potem bi bil že genij. Dvoboj je bil zelo izenačen in šlo je zelo na tesno. Težko bi rekel, kaj je odločalo. Lahko samo rečem, da sva oba igrala izjemen tenis, na koncu je dvoboj dobil Stan, in to je to."

Zadnje tri igre so odločale podaljšane igre, kjer odloča trenutna zbranost igralca. "Bil je zelo dober dvoboj in tudi s svojo igro sem zadovoljen. Tudi moja taktika je zelo dobro delovala, edino, kar sem malo pogrešal, je bil moj servis v prvem nizu."

Na splošno je moja igra zelo dobro delovala, ampak kot veste, "tie break" je vedno loterija in danes je bil boljši Wawrinka," je še za konec povedal Čeh, ki je v drugi in tretji podaljšani igri naredil kar tri dvojne napake.

Ne spreglejte