Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 11. 2017,
13.40

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65

Natisni članek

ATP Davisov pokal Aljaž Bedene Andraž Bedene

Četrtek, 30. 11. 2017, 13.40

6 let, 4 mesece

Vrnitev Aljaža Bedeneta? Britanci si ga še vedno zelo želijo, tudi Andy Murray.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,65
Andraž Bedene in Aljaž Bedene | Foto Sportida

Foto: Sportida

Na slovenski teniški zvezi je zavel nov veter, potem ko je novi kapetan za Davisov pokal postal Miha Mlakar, njegov pomočnik pa Andraž Bedene, brat Aljaža Bedeneta, o katerem se v zadnjem času znova veliko govori.

V sredo so pri teniški zvezi objavili, da bo od prihodnjega leta na položaju kapetana za Davisov pokal Miha Mlakar. Še vedno je pod vprašanjem vrnitev Aljaža Bedeneta, ki zadnji dve leti igra za Veliko Britanijo. Aljaž nam je zadnji konec tedna povedal, da bo več znanega v prihodnjih tednih. Tudi v sredo ga ni bilo na tiskovni konferenci - imel naj bi fizioterapijo zaradi še vedno nekoliko poškodovanega kolena -, zato se je nekoliko bolj o vsej stvari razgovoril njegov brat dvojček Andraž.

Zdaj le še čakajo na Aljaža

Kot je zatrdil, je tokrat v slovenski ekipi zelo dobro vzdušje, saj se igralci družijo med seboj tudi zunaj igrišč, medtem ko včasih naj ne bi bilo tako. "Sam sicer nisem bil zraven, ampak kot mi je Aljaž povedal, ni tako delovalo kot zdaj. Fantje se res dobro razumemo. Všeč mi je, da smo vsi ambiciozni. Zdaj le še čakamo Aljaža in Blaža Rolo."

V ekipi naj bi bilo po novem res pravo vzdušje (Andraž Bedene, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija, Nik Razboršek). | Foto: Vid Ponikvar V ekipi naj bi bilo po novem res pravo vzdušje (Andraž Bedene, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija, Nik Razboršek). Foto: Vid Ponikvar

Angleži si ga še vedno zelo želijo

Aljaž z britansko zvezo pogodbeno ni vezan, saj nikoli ni zaigral za njih. Po mnenju njegovega brata ni prav veliko možnosti, da bi v Davisovem pokalu zaigral za Veliko Britanijo, saj so njegovo prošnjo na sodišču v preteklosti že dvakrat zavrnili.

"Še vedno se trudijo in zelo radi bi ga imeli v svoji ekipi. Dvomim, da bi se katera od reprezentanc branila igralca iz prve petdeseterice. Aljaž se zelo dobro razume z ljudmi tam, ampak menim, da bo vse skupaj težko izpeljati. Lahko vam povem, da zdaj živi v Sloveniji. Vrnil se je, ker je pogrešal veliko stvari. Mislim, da globoko v sebi ve, da se je smiselno vrniti. Jaz bi mu vsekakor svetoval, naj se vrne." Andy Murray je že večkrat dejal, da bi Aljaž zelo prav prišel britanski ekipi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je že večkrat dejal, da bi Aljaž zelo prav prišel britanski ekipi. Foto: Guliverimage/Getty Images

V ekipi si ga je zelo želel tudi nekdanji prvi igralec sveta

Na Otoku so Aljaža lepo sprejeli, vendar je bilo tudi nekaj tistih, ki niso bili najbolj navdušeni nad njegovim morebitnim vstopom v britansko reprezentanco. Eden izmed njih je bil tudi britanski teniški igralec Daniel Evans, ki Aljaža ni priznaval za britanskega igralca. "Vsak ima lahko svoje mnenje, ampak drugače lahko rečem, da so ga tam zelo lepo sprejeli. To je bil samo en primer, drugače pa si ga je tudi Andy Murray želel v ekipi."

Aljaž Bedene ima še vedno veliko navijačev v Sloveniji. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Bedene ima še vedno veliko navijačev v Sloveniji. Foto: Vid Ponikvar Trenerska ekipa ostaja enaka

V Veliki Britaniji je Aljaž igralsko dozorel in se naučil veliko novih stvari. Če se prej ni 100-odstotno posvetil tenisu, zdaj vse skupaj jemlje veliko resneje. Danes ne zamuja več na treninge in vse to so malenkosti, ki so za vrhunskega igralca zelo pomembne. To je Aljaž kot trenutno 49. igralec na svetu tudi postal, za dolgoročni cilj pa si je postavil uvrstitev med najboljših 20 igralcev na svetu.

Čeprav se je vrnil v Slovenijo, pri njegovi ekipi ni bilo nobenih sprememb. Andraž, ki je tudi član te ekipe, je prepričan, da ima njegov brat še veliko rezerve. "Še vedno ima enako ekipo, kar pomeni, da je njegov trener Nick Cavaday, tudi kondicijski trener ostaja Martin Skinner, pomaga mu še Anže Pirc. To je bila ena izmed stvari, ki mu je v preteklosti manjkala, saj Martin ni mogel biti vseskozi poleg. Anže se res dobro spozna na svoj posel in tudi Aljaž je zelo zadovoljen z njim, tako da ga bo vseskozi spremljal na turnirjih. To je ena izmed stvari, ki jih ima najboljših dvajset igralcev na svetu. To vsekakor potrebuje za nadaljnji razvoj," je povedal Andraž. Zatrjuje, da se njegova vloga v Aljaževi ekipi ne bo spremenila, potem ko je postal pomočnik trenerja v Davisovem pokalu.

"Aljaža poznam zelo dobro in vidim, da ima še veliko rezerve." | Foto: "Aljaža poznam zelo dobro in vidim, da ima še veliko rezerve."

Z Aljažem je vsak dan v stiku

"Štiri tekme na sezono niso veliko. Midva sva še vedno vsak dan v stiku. Še vedno me po tekmi vpraša, kako je bilo in kaj bi bilo še treba popraviti. Aljaža poznam zelo dobro in vidim, da ima še veliko rezerve. Igra zelo lep tenis in tudi kondicijsko je postal zelo dober. Mislim, da gre lahko le še navzgor," je še povedal novopečeni trener v Davisovem pokalu. Noče se ubadati s tem, kaj se je z Aljažem dogajalo glede prestopa v preteklosti, ampak želi gledati le v prihodnost.

Ne spreglejte