Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
16.59

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,28

2

Natisni članek

Aljaž Bedene ATP

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 16.59

6 let, 4 mesece

Po dolgem času je spregovoril Aljaž Bedene #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,28

2

Aljaž Bedene | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Konec tedna je na igrišču nacionalnega nogometnega centra Brdo potekala zanimiva nogometna tekma, kjer je bil prisoten peti teniški igralec sveta Dominic Thiem. Na tekmi je bil tudi Aljaž Bedene, o katerem so vse glasnejše govorice, da bi v prihodnjem letu v Davisovem pokalu znova igral za slovensko reprezentanco. Kaj nam je po nogometni tekmi povedal Aljaž Bedene?

Tekma v soboto je potekala med slovensko ekipo FC Fantazisti in 1. TFC, katere ustanovitelj in kapetan je že omenjeni Dominic Thiem. Tekma, ki je bila povsem prijateljske narave, se je končala z izidom 1:3 za avstrijsko ekipo. Pri FC Fantazisti smo lahko videli nekatere najboljše slovenske igralce. Kapetan ekipe je zdaj že športno upokojeni Grega Žemlja, med drugimi so igrali Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman, Nik Razboršek … Na vabilo se je odzval tudi Aljaž Bedene, ki že nekaj časa igra za Veliko Britanijo. Ljubljančan kar nekaj časa ni bil dosegljiv slovenskim medijem.

Aljaž je imel pri 12 letih slabo izkušnjo z nogometom. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž je imel pri 12 letih slabo izkušnjo z nogometom. Foto: Vid Ponikvar Slovenska reprezentanca da ali ne?

Prejšnji teden je Teniška zveza Slovenije poslala vabilo na novinarsko konferenco, kjer je bil na seznamu zapisan tudi Aljaž Bedene. Njegov nastop za slovensko reprezentanco pa je še vedno skrit v tančico skrivnosti. Trenutno 49. igralec sveta o tem še ne želi govoriti, a kot je sam zatrdil, bo več znanega v prihodnjih tednih.

Aljaž Bedene je pred leti dvignil kar nekaj prahu, potem ko se je odločil, da bo igral pod zastavo Velike Britanije, s tem se je tudi odpovedal nastopu za slovensko reprezentanco v Davisovem pokalu. Mnenja glede tega so bila takrat v Sloveniji deljena.

Domnic Thiem, peti igralec sveta, in Aljaž Bedene. | Foto: Vid Ponikvar Domnic Thiem, peti igralec sveta, in Aljaž Bedene. Foto: Vid Ponikvar

Umaknil se je od vsega

Ne moremo prezreti dejstva, da je Aljaž v času, ko igra pod zastavo Velike Britanije, izboljšal svojo uvrstitev na svetovni lestvici ATP. Ljubljančan meni, da razlogi za to niso boljši pogoji. Kot pravi, imamo teniška igrišča tudi v Sloveniji. Da se je odločil igrati za Veliko Britanijo, še danes ne obžaluje.

"Zagotovo je rezultatsko razliko naredilo to, da sem se umaknil od vsega, kar se je dogajalo v Sloveniji. Moja glava je bila prazna in lahko sem se osredotočil na tenis. Dejstvo je, da s polno glavo ne moreš igrati. Mislim, da je bila tisti trenutek to prava poteza. Zadovoljen sem in ne obžalujem ničesar, ker sem se v tem času naučil veliko stvari. Dobil sem tudi neki nov pogled na tenis," nam je povedal Bedene, ki zdaj trenira v Sloveniji.

Na nogometni center Brdo je prišel tudi Dominic Thiem:

Zdi se mu, da je sposoben še več

V letošnji sezoni je nanizal kar nekaj dobrih rezultatov. Na turnirju v Budimpešti je prišel vse do finala, zelo dobro pa se je odrezal v Wimbledonu, kjer se je uvrstil v tretji krog. Rezultati bi bili lahko še boljši, če se pozneje ne bi pojavila poškodba kolena. "Na splošno lahko rečem, da je bila sezona solidna. Zdi se mi, da sem sposoben še več. Najbolj pomembno je, da sem v tenisu spet užival in prihodnje leto si želim še več," je Aljaž opisal zadnjo sezono.

Aljaž Bedene se je letos v Wimbledonu prebil do 3. kroga turnirja. | Foto: Reuters Aljaž Bedene se je letos v Wimbledonu prebil do 3. kroga turnirja. Foto: Reuters

Dolgoročni cilj med 20 najboljših

Nad tako visoko uvrstitvijo na lestvici ATP je bil še sam nekoliko presenečen, saj je bil njegov cilj uvrstiti se med najboljših sto. Njegovi cilji za prihodnost so zdaj veliko višji. Ali jih bo nizal pod slovensko ali britansko zastavo, še ni jasno.

"Pravzaprav nisem vedel, kako visoko lahko posežem. Kot sem že rekel, sem letos igral zares na visoki ravni, ampak so še stvari, ki jih lahko izboljšam. In mislim, da dokler uživam v tenisu, se da lahko še marsikje napredovati. V prihodnjem letu je moj cilj priti med najboljših trideset igralcev, dolgoročni cilj je priti med najboljših dvajset igralcev ali morda še višje. Vsekakor bom delal na tem.

"Ko smo prišli po tekmi v garderobo, smo bili veseli, da ni bilo nobenih poškodb." | Foto: Vid Ponikvar "Ko smo prišli po tekmi v garderobo, smo bili veseli, da ni bilo nobenih poškodb." Foto: Vid Ponikvar Slaba izkušnja z nogometom

V zadnjem času je videti, da so najboljši teniški igralci zelo podvrženi poškodbam. Letos je moralo predčasno sezono končati kar nekaj igralcev. Med njimi sta bila tudi Novak Đoković in Andy Murray. Igranje nogometa je prav tako veliko tveganje, da se igralec lahko poškoduje. V preteklosti je imel s tem slabo izkušnjo tudi Aljaž, ki mu je pri 12 letih prav pri nogometu počila piščal.

"Ko smo prišli po tekmi v garderobo, smo bili veseli, da ni bilo nobenih poškodb. Videlo se je, da smo se igralci, ki smo še aktivni, nekoliko bolj izognili kontaktom. Res se ne bi bilo prijetno poškodovati na eni izmed takšnih tekem. Včasih je bolje kakšno žogo izpustiti. Sicer uživam v nogometu in ga rad igram. Sploh proti avstrijski ekipi, ki ne igra toliko na kontakt," nam je še povedal Bedene.

Ne spreglejte