Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2012,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fernando Verdasco Rafael Nadal

Četrtek, 10. 5. 2012, 18.47

8 let

Verdascovo "bombardiranje" šokiralo Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španec Fernando Verdasco je v osmini finala turnirja serije masters v Madridu pripravil prvovrstno presenečenje in izločil drugega igralca sveta ter velikega favorita turnirja, rojaka Rafaela Nadala.

Modri pesek, ki so organizatorji turnirja v Madridu prvič uporabili za podlago namesto tradicionalnega oranžnega in nad katerim se je močno pritoževal tudi Nadal, se je izkazal kot prevelika ovira za enega najboljših igralcev na peščeni podlagi v zgodovini. Na drugi strani je prinesel srečo Verdascu, ki je v njunem štirinajstem medsebojnem obračunu šele prvič spravil na kolena svojega slovitega rojaka.

Verdasco je bolje začel in po zaslugi kopice neubranljivih zadetkov s forhend strani osvojil prvi niz. Drugega je po začetni izmenjavi brejkov dobil Nadal. Branilec naslova je prevladoval tudi v tretjem. Ko je naredil dva brejka in povedel s 5:2, se je zdelo, da je dvoboja že konec. A Verdascu je uspelo neverjetno, saj je dobil naslednjih pet iger zapored. V zadnji dvanajsti se je Nadal najprej še uspel rešiti s tremi neubranljivimi začetnimi udarci, a nepričakovanega poraza ni mogel preprečiti. Verdascu so v zadnjih igrah uspevali neverjetni udarci. Najbolj spektakularen je bil neubranljivi forhend pri izidu 5:2 in 30:0 za Nadala. Njegova hitrost je bila kar 179 kilometrov na uro. To je eden najhitrejših izmerjenih forhendov nasploh.

V četrtfinale se je brez težav uvrstil Roger Federer, ki je imel v torek ogromno težav z Milošem Raonićem. Švicar je tokrat Francozu Richardu Gasquetu prepustil le 5 iger. Prvi igralec sveta Novak Đoković je imel le v prvem nizu veliko dela s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, v nadaljevanju pa je Srb strl odpor svojega nasprotnika. Ameriška zvezdnica Serena Williams je brez težav odpravila dansko lepotico Caroline Wozniacki.

Ne spreglejte