Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2016,
14.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Wimbledon Novak Đoković Roger Federer tenis

Petek, 1. 7. 2016, 14.21

6 let, 7 mesecev

Wimbledon (ATP), 5. dan

Argentinski povratnik izločil Wawrinko, katastrofo Đokovića "preprečil" dež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Novak Đoković Wimbledon 2016

Peti dan teniškega turnirja v Wimbledonu se obetajo zanimivi dvoboji. Argentinec Juan Martin Del Potro je izločil Švicarja Stana Wawrinko, dvoboj, v katerem je izgubljal Novak Đoković je prekinil dež.

Južnoameričan Del Potro je v svojem prvem dvoboju na turnirjih za grand slam po odprtem prvenstvu Avstralije 2014 - v zadnjih dveh sezonah je manjkal zavoljo trikratne operacije zapestja - prikazal izjemno dobro predstavo. Uvodni niz je sicer izgubil, a nato prevzel pobudo na igrišču in povsem zasenčil favoriziranega tekmeca iz dežele sire in čokolade, ki pa se na travnatih igriščih ne počuti najbolje. Wawrinka, zmagovalec OP Avstralije 2014 in OP Francije 2015, na "sveti travi" v Wimbledonu ni posegel po zvezdah, v letih 2014 in 2015 se je prebil do četrtfinala.

"To je zares neverjeten občutek. Na osrednjem igrišču sem dobesedno užival, po dolgem času nastopil pred tako veliko množico gledalcev, od veselja in vzhičenja se mi kar malce tresejo roke. Imam občutek, da sem se ponovno rodil," je po zmagi nad Wawrinko dejal visokorasli 27-letni Del Potro. Zmagovalca odprtega prvenstva ZDA iz leta 2009 v tretjem krogu čaka Francoz Lucas Pouille, ki je ugnal Američana Donalda Younga s 6:4, 6:3 in 6:3.

Del Potro Wimbledon 2016 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Peti tekmovalni program je zaznamovalo slabo vreme, dvoboji so bili zavoljo dežja večkrat prekinjeni in prestavljeni na kasnejši termin. V naslednji krog se je brez težav prebil Čeh Tomaš Berdych. Deseti nosilec je zanesljivo ugnal 35-letnega nemškega teniškega veterana Benjamina Beckerja s 6:4, 6:1 in 6:2, medtem ko je Francoz Jo-Wilfried Tsonga, sicer 12. nosilec, brez posebnih težav izločil Argentinca Juana Monaca s 6:1, 6:4 in 6:3.

Švicar Roger Federer, tretji nosilec, je na najvišji ravni na travnati podlagi zabeležil 150. zmago, potem ko je s 6:4, 6:2 in 6:2 izločil domačina Daniela Evansa.

Dež morda rešil katastrofo prvega igralca sveta

Dežju se je verjetno zahvalil prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković, ki je proti Američanu Samu Querreyu izgubljal z 0:2 v nizih. Đokoviću je grozil najhujši poraz na sveti travi po letu 2008. Po 73 minutah igre se je ulilo, igrišče so prekrili, nato pa dvoboj prekinili in prestavili na soboto. Danes so sicer odigrali le 17 od predvidenih 32 dvobojev.

V Wimbledonu bodo igrali v nedeljo

Prireditelji tretjega teniškega grand slama v sezoni v Wimbledonu so še popoldan le razmišljali, da bi zaradi težav z vremenom zaostale dvoboje igrali v nedeljo, na sicer tradicionalno prosti dan. Dež je danes spet krojil program turnirja, zato odgovornim ni ostalo nič drugega, kot da nedeljo spremenijo v tekmovalni dan.

V Wimbledonu so teniški igralci in igralke v nedeljo nazadnje igrali leta 2004, kar se je zgodilo tretjič v zgodovini turnirja. Prvič so na prosti dan igrali leta 1991, drugič pa leta 1997.

Ne spreglejte