Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2023,
14.44

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Živa Falkner Dalila Jakupović Ela Nala Milić Veronika Erjavec Tamara Zidanšek Kaja Juvan WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

Ponedeljek, 28. 8. 2023, 14.44

8 mesecev, 1 teden

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana

V glavnem turnirju je za zdaj pet Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Kaja Juvan | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

V Ljubljani bo od 11. do 17. septembra potekal tretji teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Osrednje igrišče v parku Zvezda, poimenovano po teniški legendi Mimi Jaušovec, bodo začeli postavljati 4.septembra, končano pa naj bi bilo 6. septembra. Za igralke se bo igrišče odprlo 9. septembra dopoldne, so danes sporočili s slovenske zveze.

V glavnem turnirju je za zdaj pet Slovenk. Ob Tamari Zidanšek (118. mesto na lestvici WTA) in Kaji Juvan (145. WTA) ima od slovenskih igralk po uvrstitvi na lestvici mesto v glavnem delu turnirja že zagotovljeno tudi Veronika Erjavec (182. WTA), ki je tudi med 21 igralkami, ki imajo že neposredno zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja.

Za koga se je odločil slovenski selektor

Selektor Andrej Kraševec pa je povabilo organizatorja namenil Nini Potočnik (354. WTA) in mladi Eli Nali Milić (1064. WTA, 61. ITF juniors). V kvalifikacije je za zdaj uvrščena Dalila Jakupović (254. WTA), ki je v zadnjem obdobju v dobri formi, povabilo kapetana za nastop v kvalifikacijah pa je dobila Živa Falkner (411. WTA).

Najvišje postavljena igralka je Avstrijka Julia Grabher, ki je trenutno na 54. mestu lestvice WTA. Med prijavljenimi igralkami so tudi Srbkinja Olga Danilović, Francozinja Alize Cornet in Španka AlionaBolsova, ki je letos zmagala na turnirju serije WTT v Kopru. Turnir bo v Ljubljani potekal na dveh lokacijah, vsi najpomembnejši dvoboji bodo na Kongresnem trgu, prvi del turnirja pa bo potekal tudi na teniških igriščih v parku Tivoli.

Dvoboji se bo začenjali že ob 10.30

Na Kongresnem trgu se bo teniško dogajanje začelo vsak dan ob 10.30, polfinala bosta v soboto,16. septembra, od 12. ure dalje, finale pa bo na sporedu v nedeljo, 17. septembra ob 15. uri. Na Kongresnem trgu bodo gledalci uživali v dvobojih od ponedeljka do nedelje. Na drugi lokaciji v Tivoliju se bodo dvoboji prav tako začenjali ob 10.30. Na igriščih TC Tivoli bodo dekleta igrala od ponedeljka do petka, zaključek od četrtfinala posameznic naprej pa bo v celoti na Kongresnem trgu.

Vstopnice so na voljo na bencinskih servisih Petrol, vseh Eventimovih prodajnih mestih, spletni strani ter nainfo točki na Kongresnem trgu v času dogodka. Na Kongresnem trgu je cena od ponedeljka do petka 10 evrov, polfinalna vstopnica je 15 evrov, finale pa si bo možno ogledati za 20 evrov. Ogled dvobojev v parku Tivoliju je brezplačen.

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan je premagala 29. igralko sveta, Poljakinja z lahkoto
Iga Swiatek
Sportal Swiatkova zanesljivo drži prvo mesto, Juvanova napredovala za eno mesto
Ne spreglejte