Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 6. 2021,
12.14

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Hayden Dalton Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Nedelja, 13. 6. 2021, 12.14

2 leti, 10 mesecev

Nova okrepitev pri Cedevita Olimpiji

V Cedevito Olimpijo prihaja ameriški košarkar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Hayden Dalton | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Cedevita Olimpija je začel s krepitvijo članskega moštva za novo tekmovalno sezono 2021/22. Novi Zmaj je postal ameriški košarkar Hayden Dalton, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja za še eno sezono.

Aktualna slovenska državna prvakinja, Cedevita Olimpija, je začela s sestavljanjem ekipe za novo tekmovalno sezono 2021/22. Dres ljubljanskega kluba bo nosil Hayden Dalton, ameriški krilni košarkar, ki je bil v minulih dveh sezonah del češkega Nymburka. Dalton je tako postal prva okrepitev Cedevite Olimpije v letošnjem poletju.

V sezoni 2020/21 je Dalton zaigral na 13 tekmah v Ligi prvakov, in v povprečju na parketu prebil 26,5 minute. Dosegal je 11,7 točke in 7,2 skoke na obračun, temu pa dodal še 2,3 asistence na tekmo. Na devetih tekmah je presegel mejo desetih doseženih točk, dvakrat pa je uspel zbrati dvomestno število skokov.

V češkem državnem prvenstvu je nastopil na 40 tekmah, največ med vsemi košarkarji Nymburka. Na parketu je preživel 21,3 minute na tekmo, dosegal pa 10,0 točk in 5,9 skokov na tekmo. Dalton je Nymburku pomagal do dveh zaporednih naslovov češkega državnega prvaka.

"Že komaj čakam, da se pridružim ekipi"

Svoje košarkarske veščine je Dalton pilil na univerzi Wyoming, za katero je v ameriški univerzitetni Ligi NCAA odigral tri sezone. V svoji zadnji, 2017/18, je v povprečju beležil 17,3 točke, 7,7 skoke in 2,6 asistence. Evropski košarkarski javnosti se je Dalton prvič predstavil v sezoni 2018/19, ko je nosil dres danskih Bakken Bearsov.

"Hvaležen in navdušen sem, da sem postal del Cedevite Olimpije. Podpis pogodbe s klubom iz Slovenije je korak na stopničko višje v moji karieri, zato že komaj čakam, da se pridružim ekipi. Veselim se dela, in skušali bomo osvojiti čim večje število ekipnih naslovov. Vesel sem, da sem postal del tako spoštovanega kluba, ki deluje na visoki ravni," je po podpisu pogodbe povedal Hayden Dalton.

Sportal Po zaprtem ljubljanskem poglavju po olimpijske sanje
Ne spreglejte