Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
25. 2. 2016,
11.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Trupej Blaž Rola

Četrtek, 25. 2. 2016, 11.17

7 let, 12 mesecev

Tokrat z Blažem Rolo ni bilo nobenih težav

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenska teniška reprezentanca se bo prihodnji konec tedna v Davisovem pokalu pomerila z reprezentanco Romunije. Kapetan Blaž Trupej tudi tokrat ne bo mogel računati na vse najboljše igralce.

Kot že zadnjih nekaj let v Davisovem pokalu tudi tokrat ni šlo brez težav s poškodbami. Na tekmi prve evroafriške skupine proti Romuniji slovenski kapetan ne bo mogel računati na Blaža Kavčiča, zaradi poškodb pa se vabilu nista mogla odzvati še Tom Kočevar-Dešman in Nik Razboršek. Namesto njiju bosta vskočila Tomislav Ternar in Aljaž Radinski, ki sta v letošnji sezoni zelo malo igrala. Oba že imata izkušnje z dvoboji v Davisovem pokalu. Prvi orožji naše ekipe bosta Grega Žemlja in Blaž Rola.

Forma igralcev je uganka

Trupej pravi, da je forma romunskih igralcev uganka, prav tako ne ve, v kakšni formi so naši igralci. Slovenska ekipa bo v Romunijo odpotovala že v nedeljo in se poskušala čim bolj navaditi na tamkajšnje razmere. In kje Blaž Trupej vidi največ možnosti za osvojitev treh točk in zmago nad Romunijo? "Zagotovo imamo za osvojitev točk več možnosti v igri posameznikov kot v igri dvojic. Je pa treba vedeti, da sta pred časom Grega Žemlja in Blaž Kavčič igrala proti favorizirani poljski dvojici Marcinu Matkowskemu in Mariuszu Fyrstenbergu ter zmagala, tako da tudi proti Romuniji ne bi vrgel puške v koruzo. Treba bo osvojiti tri točke, zaradi mene kjerkoli, zagotovo bo lažje v posamičnih dvobojih kakor v igri dvojic," je povedal dolgoletni slovenski trener.

Z Blažem Kavčičem bi lažje kombiniral

Na sredini tiskovni konferenci je manjkal Blaž Rola, trenutno najvišje uvrščeni na lestvici ATP. Ptujčan uspešno igra v Braziliji (pesek), kjer se je prebil v drugi krog turnirja. Trupeja veselijo ta dejstva, vendar je poudaril, da se je treba zavedati, da pesek in dvoranski tenis nimata veliko skupnega. V preteklosti se Rola kar nekajkrat ni mogel odzvati povabilu. Po besedah slovenskega kapetana tovrstnih težav tokrat ni bilo. "Prisotnost je potrdil že mesec pred dvobojem, a dejstvo je, da znova nismo popolni. Kavčič je poškodovan. Z njim bi veliko lažje kombiniral in sestavljal ekipo. Žal je to v zadnjih letih v naši ekipi že stalnica. S tem se je treba sprijazniti in odigrati s tem, kar imamo na voljo."

V primeru zmage se bo slovenska reprezentanca v drugem krogu na domačem terenu pomerila s teniško velesilo Španijo. To je za naše igralce zagotovo dodaten motiv. Dvoboj s Španijo bi veliko zanimanja vzbudil tudi v Sloveniji.

Ne spreglejte