Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2022,
20.45

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

teniški globus Aleksander Zverev Carlos Alcaraz

Nedelja, 8. 5. 2022, 20.45

1 leto, 11 mesecev

Teniški globus, 8. maj (finale Madrida)

Čudežni najstnik po Nadalu in Đokoviću ugnal še Zvereva!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Carlos Alcaraz Madrid 2022 | Carlos Alcaraz je poskrbel v Madridu za edinstven podvig. | Foto Reuters

Carlos Alcaraz je poskrbel v Madridu za edinstven podvig.

Foto: Reuters

Španski najstnik Carlos Alcaraz je v izjemni formi. Mladi teniški zvezdnik, ki je v četrtek dopolnil 19 let, je na turnirju serije masters v Madridu osvojil še četrti turnir v letošnji sezoni! Na poti do finala v španski prestolnici je premagal tako Rafaela Nadala kot tudi Novaka Đokovića, v finalu pa je spravil v kozji rog še Aleksandra Zvereva, drugega nosilca in branilca naslova.

Kaja Juvan
Sportal Juvanova v glavnem delu turnirja v Rimu

Španski teniški biser ostaja neporažen v finalih turnirjev. To je bil njegov peti finalni nastop, osvojil je še peto lovoriko. Lani je dočakal prvenec blizu Slovenije, v Umagu, letos pa je bil najboljši v Riu de Janeiru, Miamiju, Barceloni in Madridu.

Carlos Alcaraz Madrid 2022 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Mladi Španec navdušuje iz dvoboja v dvoboj. Pa ne samo to, že pri devetnajstih letih podira "mladostniške" rekorde, v zadnjih dveh dneh pa je na kolena spravil najprej Rafaela Nadala, nato še prvega igralca sveta Novaka Đokovića, v finalu pa še drugega nosilca in branilca naslova Aleksandra Zvereva. Pravzaprav je sploh prvi igralec, ki je na istem turnirja na pesku premagal tako Nadala kot Đokovića. Mlademu športniku iz Murcie napovedujejo svetlo prihodnost in že danes spada med favorite za letošnji turnir OP Francije.

Zvereva je lani Alcaraza premagal na turnirjih v Acapulcu in še na Dunaju, tokrat pa je ostal povsem v senci 19-letnega Španca, ki mu je prepustil le štiri igre.

Carlos Alcaraz Madrid 2022 | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Zato, ker vem, kako dober je. Lani sem v Acapulcu povedal, da bo do leta 2023 med najboljšimi desetimi igralci na svetu. Moje napovedi je prehitel za eno leto. Ni kaj dodati, gre za izjemnega igralca. Pri 19 letih je videti kot odrasel moški. Če sem iskren, zanj ni meja," je pred dvobojem povedal trenutno tretji igralec sveta, ki je branil lansko zmago v Madridu, a ostal praznih rok.

Carlos Alcaraz je v polfinalu po napetem dvoboju premagal Novaka Đokovića. | Foto: Reuters Carlos Alcaraz je v polfinalu po napetem dvoboju premagal Novaka Đokovića. Foto: Reuters

Užival je v trenutku, nato pa misli usmeril v finale

Alcaraz po sobotni zmagi nad Novakom Đokovićem še ni vedel, kdo bo njegov nasprotnik v finalu, a se je vseeno zavedal, da je njegova glavna naloga, da se po triinpolurnem dvoboju z Đokovićem kar najbolje spočije.

"Seveda, z mojo ekipo in družino bomo proslavili ter uživali v trenutku. Vseeno mislim, da bom v nedeljo igral v finalu na zares velikem turnirju in moral biti osredotočen, da se čim bolj spočijem za nedeljski dvoboj," je po polfinalni zmagi nad Srbom povedal Alcaraz, ki je med drugim razkril, da je po zadnjih dveh zmagah še bolj samozavesten.

ATP 1000, Madrid, finale:

Carlos Alcaraz (Špa/6) : Aleksander Zverev (Nem/2) 6:1, 6:3
Alcaraz
Sportal Po Nadalu 19-letnik premagal še Đokovića, zdaj bo še bolj samozavesten
Ne spreglejte