Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2019,
22.20

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

2

Natisni članek

Miami Novak Đoković teniški globus Polona Hercog

Nedelja, 24. 3. 2019, 22.20

5 let

Teniški globus, 24. marec

Polona Hercog je bila blizu senzacije, a je na koncu izgubila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

2

Polona Hercog | Polona Hercog se za osmino finala bori s Simono Halep. | Foto Getty Images

Polona Hercog se za osmino finala bori s Simono Halep.

Foto: Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v Miamiju  osmini finala igrala proti Simoni Halep, trenutno tretji igralki sveta. Naši igralki je sprva kazalo zelo dobro, nato pa je morala Romunki po tesnem dvoboju in treh nizih priznati premoč. V četrti krog turnirja se je uvrstil Novak Đoković, ki je potreboval tri nize, da je premagal Argentinca Frederica Delbonisa (7:5, 4:6, 6:1).

Roger Federer
Sportal 18-letnica še naprej navdušuje, Federer se je moral kar potruditi

Polona Hercog je proti Simoni Halep pokazala vrhunski tenis, a je bila na koncu malo prekratka za zmago. Dvoboj se je končal po treh nizih 5:7, 7:6 (1) in 6:2 in je trajal kar dve uri in 45 minut.

Polona Hercog | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Zdržala je pritisk Romunke in dobila prvi niz

Polona Hercog se trenutno meri z Romunko Simona Halep, trenutno eno najboljših teniških igralk. Hercogova je v tem dvoboju prikazala zelo dobro igro.

Poloni je že v tretji igri prvega niza uspel "break" in povedla z 2:1. To prednost je držala vse do rezultata 4:3, ko je Romunka uspela naši igralki uspel vzeti servis nazaj in izenačila na 4:4. Kljub temu naša igralka ni popuščala. Ravno nasprotno, v enajsti igri je znova odlično igrala. Halepovi je vzela servis in povedla s 6:5. V zadnji, odločilni igri, je imela Halepova že žogico za "break", a je Polona uspela ubraniti pritisk nasprotnice. Izkoristila je drugo žogico za niz in zasluženo povedla z 1:0 v nizih. Prvi niz je trajal 59 minut.

Simona Halep je v prvem nizu prosila za zdravniško pomoč. | Foto: Guliverimage/Getty Images Simona Halep je v prvem nizu prosila za zdravniško pomoč. Foto: Guliverimage/Getty Images

Drugi niz odločila podaljšana igra

Na začetku drugega niza sta obe igralki začeli zelo odločno in pokazali nekaj izjemnih potez. Zelo napeto je bilo v sedmi igri drugega niza. Halepova je imela v tej igri kar tri "break" priložnosti, a se je Polona vedno uspela vrniti. V četrtem poskusu je Romunki le uspelo in povedla s 5:3. Sledila je deveta igra, ko je Polona povedla s 15:40.  Te prednosti ni zapravila, znižala izid 5:4 in ostala v igri za drugi niz. V naslednji igri je bila Polona še bolj suverena, ko je igro na svoj servis dobila brez izgubljene točke. Drugi niz je odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazala Halepova in izenačila na 1:1 v nizih 7:6 (1).

V tretjem nizu Poloni zmanjkalo moči

Tretji niz se je začel po notah Halepove. 27-letna teniška igralka je v tretji igri zadnjega niza uspela Hercogovi vzeti servis in povedla z 2:1. V naslednji igri je Polona takoj zapretila, a ji je malo zmanjkalo, da bi izenačila na 2:2. Namesto tega je bil izid 3:1 za Romunko. V nadaljevanju dvoboja je naši igralki zmanjkalo moči, kar se je poznalo v njeni igri. Halepovi je v sedmi igri uspel še en "break" in povedla s 5:2 ... Tega vodstva ni zapravila in na koncu zasluženo slavila.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković je v drugem nizu izgubil koncentracijo

V četrti krog tekmovanja se je uvrstil Novak Đoković, ki je potreboval tri nize, da je premagal Argentinca Frederica Delbonisa.

Srbski teniški zvezdnik je v Miamiju zmagal že šestič, v četrtem krogu pa ga čaka Roberto Bautista Agut. Đoković je priznal, da je v drugem nizu izgubil koncentracijo in da z glavo ni bil povsem pri stvari. "Vse pohvale za Frederica, ki je stopil v igrišče in narekoval tempo. Ni imel kaj za izgubiti. Mislim, da sta bili prvi dve ali tri igre v tretjem nizu odločilne … Zadnje štiri igre so bile izjemne in končale so se tako kot sem si želel," je po zmagi povedal prvi igralec sveta.

ATP

 

WTA 

Ne spreglejte