Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2019,
23.18

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

Tomas Lipovšek Puches ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open Portorož Aljaž Bedene Blaž Rola teniški globus

Sreda, 14. 8. 2019, 23.18

4 leta, 8 mesecev

Teniški globus, 14. avgust

Argentinski Slovenec do uspeha kariere, uspešna tudi Bedene in Rola #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Tomas Lipovšek Puches | Tomas Lipovšek Puches se na tako močnem turnirju še ni prebil tako visoko. | Foto Grega Valančič / Sportida

Tomas Lipovšek Puches se na tako močnem turnirju še ni prebil tako visoko.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski teniški reprezentant Tomas Lipovšek Puches, sicer rojen v Argentini, je prvi domači igralec, ki se je prebil v tretji krog challengerja Zavarovalnica Sava v Portorožu. V svojem drugem nastopu v glavnem žrebu je premagal Rusa Andreja Golubeva s 6:4 in 6:4. Če je Puches svoje delo opravil nepričakovano suvereno, se je prvi nosilec Aljaž Bedene mučil več kot dve uri in pol, da je premagal Ukrajinca Ilijo Marčenka s 5:7, 6:4 in 6:2. Uspešno je nastopil tudi Blaž Rola, ki je preskočil Rusa Tejmuraza Gabašvilija.

Tenis Portorož Blaž Rola
Sportal Starševstvo in poroka prerodila Štajerca

ATP Challenger Portorož, 6. dan (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 74

Za 26-letnega Tomasa Lipovška Puchesa, ki se bo slovenski reprezentanci pridružil predvsem zaradi izkušenj med dvojicami, je to eden največjih uspehov med posamezniki na tovrstnih ATP-turnirjih. Njegov naslednji tekmec bo Italijan Luca Vanni ali Rus Artem Dubrivni.

Ponosen, da je premagal nekdanjega 33. igralca na svetu

Slovenski Argentinec se bo letos pridružil reprezentanci v Davisovem pokalu. | Foto: Grega Valančič / Sportida Slovenski Argentinec se bo letos pridružil reprezentanci v Davisovem pokalu. Foto: Grega Valančič / Sportida Argentinski Slovenec je do tretjega kroga prišel tudi z veliko sreče. Na glavni turnir se je prebil skozi kvalifikacije, kjer je imel za tekmeca 18-letnega slovenskega igralca Filipa Jeffa Planinška. Nato mu je žreb v prvem krogu namenil mladega Hrvata Zvonimirja Oreškovića, ki je na turnir prišel s povabilom organizatorja, v drugem krogu pa je namesto proti drugemu nosilcu, ki se je moral zaradi poškodbe odpovedati nastopu, igral s 600 mest slabše uvrščenim igralcem.

"Veseli me, da sem izkoristil dober žreb in da sem ta uspeh dosegel prav v Slovenijo, za katero bom čez dober mesece debitiral tudi v Davisovem pokalu. Razmere na igrišču so bile težke, saj je oba oviral močan veter. Dobro sem se znašel in ponosen sem, da sem premagal igralca, ki je bil nekoč že na 33. mestu na svetu," je dejal Lipovšek Puches.

Poznalo se je, da je v Portorož prišel naravnost s počitnic

Aljaž Bedene se je več kot dve uri in pol mučil z Ukrajincem Ilijo Marčenkom in ga premagal s 5:7, 6:4 in 6:2. Tridesetletni Ljubljančan, ki je z 90. mestom na lestvici ATP na papirju prvi favorit turnirja, je po svoji prvi zmagi letos na trdih podlagah priznal, da je bila to verjetno njegova najslabša predstava v tej sezoni.

"Predvsem pri gibanju se je poznalo, da sem prišel v Portorož naravnost s počitnic. Zgrešil sem ogromno udarcev, ki jih sicer ne zgrešim, nisem izkoristil svojih priložnosti, a vseskozi sem se zavedal, da sem boljši in da moram le malce dvigniti nivo igre, pa bo šlo. Verjamem, da bo zdaj iz dvoboja v dvoboj lažje, nenazadnje mi je žreb za uvodni nastop namenil zelo neugodnega tekmeca, ki je bil nekoč že med prvimi petdesetimi na svetu," je dejal Bedene.

Rolo zdaj čaka tekmec, ki ga dobro pozna

Blaž Rola je imel lažje delo, Rusa Tejmuraza Gabašvilija je preskočil v dveh nizih, s 7:5 in 6:2 po uri in 25 minutah igre. "Vseskozi sem čutil, da sem boljši, tako da sem zelo zadovoljen s svojo predstavo. Nekaj malega nervoze oziroma 'metuljčkov' v želodcu sem čutil v prvih igrah, nato pa sem se sprostil in vseskozi narekoval ritem. Zdaj me čaka tekmec, ki ga dobro poznam. Vem, da moram igrati na polno in biti pozitiven," je povedal 28-letni Ptujčan.

Rolo v osmini finala čaka spopad z Aldinom Setkićem iz Bosne in Hercegovine, Bedene pa se bo pomeril z Indijcem Sasijem Kumarjem Mukundom.

tenis Portorož
Sportal Đoković začel z zmago, argentinski Slovenec uspešen v Portorožu
Ne spreglejte