Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
1. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

skok v športno preteklost

Nedelja, 1. 10. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Skok v športno preteklost

Tega ni mogla preslišati niti hladnokrvna Steffi Graff

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Leta 1996 se je v Wimbledonu zgodilo nekaj, kar je zaznamovalo najprestižnejši teniški turnir. Tistega dne je Steffi Graf, legendarna teniška igralka, pokazala, da ni zgolj hladnokrvna igralka, ki je na igrišču osredotočena samo na teniško igro.

Steffi Graf je včasih veljala za stroj, saj je pred seboj kot za stavo mlela vse nasprotnice. Njena športna kariera je bila naravnost neverjetna in mnogi so menili, da je na igrišču preveč resna ter da nima smisla za humor. A na današnji dan leta 1996 je Steffi v Wimbledonu pokazala ravno nasprotno.

Dvoboj, ki si ga bodo za vedno zapomnili

Grafova je tistega leta na sveti travi brez večjih težav osvojila Wimbledon. To ji je uspelo sedemkrat, leta 1996 pa je zadnjič zmagala v Wimbledonu. Na poti do velikega pokala je izgubila le en niz, in sicer v polfinalnem dvoboju, v katerem se je pomerila z Japonko Kimiko Date.

Steffi Graf je v svoji karieri osvojila 22 lovorik za grand slam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Steffi Graf je v svoji karieri osvojila 22 lovorik za grand slam. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na samo Steffi Graf, tudi vsi preostali ljubitelji tenisa in športa si bodo za vedno zapomnili dvoboj. Zgodilo se je nekaj, kar je za vedno zaznamovalo turnir in občinstvo.

"Koliko denarja imaš?"

Ko se je Nemka Steffi Graf v drugem nizu pripravljala na servis, je eden izmed gledalcev zavpil: "Steffi, bi se poročila z menoj?" V Wimbledonu velja, da je med dvoboji tišina, a takrat se je s smehom prebudilo tudi britansko občinstvo. Te ponudbe Steffi ni mogla preslišati. Zasmejala se je, in ko je že kazalo, da bo ostala brez besed, se je obrnila k svojemu zvestemu navijaču in mu odgovorila: "Koliko denarja imaš?" Takrat je bilo na igrišču slišati huronski smeh, nekdanja prva igralka sveta je pokazala, da ima smisel za humor in da se zna tudi ona zabavati na teniškem igrišču.

"Izgubila sem niz, tako da bom vložila ločitev." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Izgubila sem niz, tako da bom vložila ločitev." Foto: Guliverimage/Getty Images Takoj po dvoboju je vložila "ločitev"

A kot kaže, je "poročna ponudba" vplivala na njeno igro, saj je v nadaljevanju z izidom 6:2 izgubila drugi niz, edinega na turnirju. Najverjetneje ji je isti navijač v garderobo poslal sto vrtnic. Zgodba se je končala na novinarski konferenci. "Izgubila sem niz, tako da bom vložila ločitev," se je v izjavi pošalila ena najboljših teniških igralk vseh časov.

Nadal, Šarapova, Đoković …

Ta primer ni ostal osamljen. Podobne ponudbe so dobili Rafael Nadal, Marija Šarapova, Novak Đoković, a še najbolj domiselno je odgovorila Steffi.

Rafael Nadal se je zasmejal in le zamahnil z roko:

Marija Šarapova je navijaču takoj dala vedeti, da pri njej nima kaj iskati:

 

Poglejte, kdo je vzbudil pozornost Novaka Đokovića:

 

Po teniški karieri se je posvetila družini Steffi Graf se je po karieri posvetila svojima otrokoma. | Foto: Guliverimage/Getty Images Steffi Graf se je po karieri posvetila svojima otrokoma. Foto: Guliverimage/Getty Images

Steffi Graf je svojo profesionalno teniško kariero končala leta 1999. V njej je osvojila 107 turnirjev, od tega 22 lovorik za grand slam. Po končani karieri se je bolj kot ne umaknila iz športne javnosti in se posvetila družinskemu življenju. Poročena je z nekdanjim vrhunskim teniškim asom Andreo Agassijem, ki trenutno trenira Novaka Đokovića. Prav Steffi je bila ena tistih, ki so Agassija prepričali, da se je preizkusil tudi v trenerskem poslu.

 

Ne spreglejte