Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2024,
16.39

Osveženo pred

3 dni, 10 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Natisni članek

ATP WTA Zhizhen Zhang Juncheng Shang Lorenzo Musetti Marin Čilić teniški globus tenis Tamara Zidanšek

Ponedeljek, 23. 9. 2024, 16.39

3 dni, 10 ur

Teniški globus, 23. september

Hrvaški teniški veteran piše zgodovino na Kitajskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
Marin Čilić | Marin Čilić se je po dveh letih spet uvrstil v finale ATP turnirja. | Foto Guliverimage

Marin Čilić se je po dveh letih spet uvrstil v finale ATP turnirja.

Foto: Guliverimage

Hrvat Marin Čilić in Kitajec Zhizhen Zhang sta finalista skoraj milijon evrov vrednega teniškega turnirja ATP 250 v Hangzhouju na Kitajskem. V Chengduju se bosta v sklepnem dejanju pomerila prvi nosilec Italijan Lorenzo Musetti in domačin Juncheng Shang. Slovenka Tamara Zidanšek je v kvalifikacijah za turnir WTA 1000 v Pekingu po dobrih dveh urah predala dvoboj prvega kroga.

Hrvat Marin Čilić in Kitajec Zhizhen Zhang sta finalista skoraj milijon evrov vrednega teniškega turnirja ATP 250 v Hangzhouju na Kitajskem. Za 35-letnega Hrvata je to prvi finale po Tel Avivu 2022, zadnji naslov pa nekdanji tretji igralec na svetu osvojil 2021 v Sankt Peterburgu. V karieri je v 36 finalih slavil 20-krat.

Trenutno je Čilić šele na 373. mestu lestvice ATP, s čimer je postal drugi najnižjeuvrščeni finalist v zgodovini turnirjev ATP. Njegov tekmec je najvišjeuvrščeni Kitajec na lestvici (43.), ki bo pri 27 letih prvič v karieri nastopil v finalu turnirja ATP. Čilić je bil v polfinalu boljši od Američana Brandona Nakashime s 6:4, 7:6, Zhang pa je premagal rojaka Bu Yunchaoketa s 7:6 in 6:4.

Italijansko-kitajski finale v Chengduju

Lorenzo Musetti bo v finalu favorit proti domačemu tekmovalcu, saj je od Kitajca na lestvici višje za 35 mest. | Foto: Reuters Lorenzo Musetti bo v finalu favorit proti domačemu tekmovalcu, saj je od Kitajca na lestvici višje za 35 mest. Foto: Reuters Za naslov na teniškem turnirju ATP 250 z nagradnim skladom več kot milijon evrov na Kitajskem se bosta pomerila prvi nosilec Italijan Lorenzo Musetti in domačin Juncheng Shang.

Italijan, ki je 19. igralec na svetu, je bil v polfinalu boljši od Rusa Alibeka Kačhmazova s 6:4 in 6:2, Shang, 55. na lestvici ATP, pa je ugnal Nemca Yannicka Hanfmanna s 6:4 in 6:4.

Dvaindvajsetletni Musetti bo tretjič letos igral v finalu - izgubil je tako v Umagu kot Queens Clubu - in skušal priti do tretje lovorike v karieri po naslovih 2022 v Naeplju in Hamburgu, tri leta mlajši Shang pa bo prvič v karieri nastopil v zaključnem dejanju ATP turnirja.

Zidanšek po hudi borbi predala dvoboj Slovakinji

Tamara Zidanšek je predala dvoboj pri zaostanku s 3:4 v odločilnem tretjem nizu. | Foto: Reuters Tamara Zidanšek je predala dvoboj pri zaostanku s 3:4 v odločilnem tretjem nizu. Foto: Reuters Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je danes v kvalifikacijah za odprto prvenstvo Kitajske v Pekingu, turnir WTA 1000, po 2:12 ure igre predala dvoboj prvega kroga. V naslednji krog bo tako napredovala Slovakinja Rebecca Šramkova, ki je pred dnevi osvojila turnir WTA 250 v tajskem Hua Hinu..

Zidanšek je imela komaj dva dni za tem, ko jo je Šramkova izločila v polfinalu Hua Hina, lepo priložnost za revanšo. Potem ko je njena slovaška tekmica dobro začela in dobila prvi niz s 6:2, je Zidanšek pripadel drugi s 6:3.

Slovenka je tudi bolje začela odločilni, tretji niz, imela brejk prednosti, vendar je nato dopustila tekmici, da se vrne v igro, povede s 4:3, ko je Zidanšek dvoboj predala.

Teniški globus (23. september):

* Hangzhou, ATP 250 (0,9 milijona evrov):
- polfinale:
Marin Čilić (Hrv) - Brandon Nakashima (ZDA/4) 6:4, 7:6 (6);
Zhizhen Zhang (Kit/6) - Bu Yunchaokete (Kit) 7:6 (3), 6:4.

* Chengdu, ATP 250 (1,05 milijona evrov):
- polfinale:

Lorenzo Musetti (Ita/1) - Alibek Kačhmazov (Rus) 6:4, 6:2;
Juncheng Shang (Kit) - Yannick Hanfmann (Nem) 6:4, 6:4.

Preberite še:

Jannik Sinner
Sportal Sinner povečal prednost pred Zverevom
Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek nabira točke na svetovni lestvici

 

 

Ne spreglejte